Vágólapra másolva!
Nem akarnak Ázsiába utazni az FC Barcelona futballistáinak a felkészülési időszak alatt. A barcelonai klub augusztus 3. és 11. között három találkozón lép pályára Pekingben, Jokohamában és Hongkongban.

"Hosszú és teljesen felesleges útra megyünk, ehelyett sokkal jobb lenne Spanyolországban készülni, vagy legfeljebb valamelyik szomszédos országba utazni" - mondta Gianluca Zambrotta, a katalán gárda világbajnok olasz védője.

"Szakmailag semmi értelme nincs ennek az útnak, az egész szezonunk rámehet a nem megfelelő felkészülésre" - jelentette ki a szintén vb-aranyérmes Lilian Thuram, a csapat francia játékosa.

A brazil Ronaldinho szerint a csapat úgy járhat, mint az előző szezonban, amikor csak ezüstérmes lett a bajnokságban és a Bajnokok Ligáját sem sikerült megnyernie. "Tavaly nyáron az Egyesült Államokba és Mexikóba utaztunk a nyári felkészülés során, annak sem volt semmi értelme, kár, hogy nem tanultunk az akkori tapasztalatokból" - fakadt ki a dél-amerikai világklasszis.

Joan Laporta klubelnököt nem tudták meggyőzni a futballisták. "Klasszis játékosaink szeretnének sok pénzt keresni, ezért viszont muszáj tenni a klub népszerűsítéséért" - mondta Laporta. "Anyagi szempontból nagyon fontos ez az utazás, és az sem igaz, hogy nem játszunk komoly meccseket. A fanyalgó futballistáknak pedig csak annyit üzennék, hogy utolsó komoly sikereinket két évvel ezelőtt értük el, amikor megnyertük a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot is. A szezon előtt pedig Ázsiában jártunk. Idén annyit tudtam tenni, hogy a panaszkodók kedvéért a tervezett 12 helyett csak 9 napra megyünk, több engedmény viszont nincs."