Vágólapra másolva!
Többszöri tárgyalás és egyeztetés után csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencváros között megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a felek kinyilvánították: a jövőben közösen tesznek meg mindent a magyar labdarúgás fejlődése érdekében. A zöld-fehér klub visszavonja a bírósági pereket, a szövetség pedig hathatós támogatásban részesíti az FTC utánpótlását.

A megállapodás szerint 2008. március 26-án az Üllői úton "békemérkőzést" játszik a Ferencváros az A válogatottal, a találkozó bevételét a klub fiataljainak képzésére fordítják majd.

Az MLSZ - szem előtt tartva a magyar futball egyetemes érdekeit - vállalja, hogy a népligeti Budapesti Olimpiai Központban az OLLÉ-program keretében, saját költségén kialakít egy harmadik generációs műfüves nagypályát, amelynek köszönhetően a Ferencváros utánpótlás-csapatai, valamint a korosztályos válogatottak korszerű, minden igényt kielégítő, hosszútávú gyakorlási lehetőséghez jutnak.

Az MLSZ és az FTC irányítói megállapodtak abban is, hogy a jövőben együtt tesznek meg mindent a sportág szakmai fejlesztése, a magyar labdarúgás általános megítélésének kedvezőbbé tétele és a futballt körülvevő közhangulat javítása érdekében - áll az MLSZ közleményében.

A megállapodást Kisteleki István, az MLSZ elnöke és - Rieb György klubelnök jelenlétében - Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke látta el kézjegyével.

Az MLSZ és az FTC között azt követően romlott meg a viszony, hogy a szövetség tavaly nem adta meg az élvonalbeli indulási engedélyt a zöld-fehérek labdarúgócsapatának. Ezért a klub a bírósághoz fordult, majd a jogtalan kizárásból fakadó anyagi károk megtérítése címén 200-400 millió forint kártérítést követelt. Az MLSZ pedig idén júliusban fegyelmi eljárást indított félrevezetés és megtévesztés vétsége miatt a Ferencváros ellen, amiért olyan nyilatkozatot adott be az NB II-es nevezés során, hogy nem áll perben az MLSZ-szel.