Vágólapra másolva!
Utoljára az 1940-50-es években játszott annyi magyar labdarúgó az olasz bajnokság különböző osztályaiban, mint mostanság. A nyári történéseket figyelembe véve ugyanis megötszöröződött játékosaink száma a Serie-sorozatban. Amíg tavaly csak Koman Vladimirt foglalkoztatta a Sampdoria felnőttcsapata, illetve Filkor Attila szerepelt az Inter Primavera-együttesében, addig nyáron újabb 9 játékos érkezett Itáliába.

Sokan állítják, Filkor Attila lehet a következő évek egyik legjobb magyar játékosa. A középpályást tavaly augusztusban szerződtette az Inter. Az 1988. július 12-én született labdarúgó az MTK-től szerződött a máltai Peita Hotspurshöz, az U19-es válogatottat onnan szemelte ki, s igazolta le a milánói sztárcsapat

Októberben az Atalanta elleni barátságos mérkőzés 84. percében csereként mutatkozott be a nagycsapatban, idén nyáron pedig több lehetőséget is kapott Roberto Mancini vezetőedzőtől.

Arra a kérdésre, hogy vajon azért szerepelteti az Inter, hogy kölcsönadhassa, esetleg komolyabban számol vele már a 2007-2008-as szezonban is, még várni kell.

Ez a helyzet Koman Vladimir esetében is, igaz, a Sampdoria játékosa már bemutatkozhatott az olasz bajnokság legfelsőbb osztályában is. A középpályás egyre több lehetőséget kap a genovai csapatban, számára az új idény lehet a nagy kiugrás.

Igazi magyar csapat lehet a Reggina, amely úgy szerezte meg a 14. helyet, s maradt bent tavaly, hogy a bundabotrány miatt 11 pontos levonással kellett kalkulálnia. A csapat júniusban két fiatal, 16 éves tehetséggel erősített: megszerezte a Ferencváros kapusát, Kovácsik Ádámot, illetve győriek védőként és középpályásként is bevethető labdarúgóját, Preklet Csabát. A fiatalokkal hároméves szerződést kötött a klub.

Ennél is komolyabb lehetőség pottyanhat Szatmári Lóránd ölébe, a Pécs ugyanis egy évre kölcsönadta U21-es válogatott játékosát. Amennyiben a játékos beválik, életbe léphet a szerződésben is rögzített opció, s a Reggina végleg megvásárolhatja a játékjogát.

"Pécsi játékosért ennyi pénzt még nem adtak" - nyilatkozta Tomka János, a PMFC ügyvezető igazgatója. A hírek szerint Szatmári egyéves kölcsönadásért 12 millió, az esetleges megvásárlásért 65 (!) millió forintot fizet a Reggina...

"Nem voltam próbajátékon, azt sem tudom, hogy a menedzseremtől kaptak-e rólam valamilyen anyagot, azt hiszem a válogatottban láttak futballozni" - mondta Szatmári a Dunántúli Naplónak. A játékos a magyar élvonalban összesen 23 meccsen kapott lehetőséget, s 1311 percet töltött a pályán.

Forrás: EPA

Garicsról (jobbra) már lekésett a magyar válogatott

Magyar állampolgár, de osztrák válogatott az a Garics György, aki Szombathelyről indulva, a Rapid Wienen keresztül érkezett Nápolyba, s várhatóan stabil embere lesz az élvonalba jutott együttesnek.

Egy osztállyal lejjebb is zajlottak az események. A Brescia együttese két magyar válogatott játékossal bővítette keretét, s hogy a Stoke Cityből érkező Vass Ádámnak, illetve a Sopronból Itáliába szerződő Feczesin Róbertnek nem statisztaszerepet szán Serse Cosmi vezetőedző arra jó példa, hogy mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet a csapat felkészülési mérkőzésein. A két magyar négy-négy évre kötelezte el magát.

Az Avellino rutinosabb csatárra vetette ki hálóját, így igazolta le Kenesei Krisztiánt. "Az, hogy kipróbálhatom magam a Serie B -ben, úgy érzem nagyon komoly dolog. Nem csak anyagilag, de szakmailag is. Szeretnék megfelelni a kihívásnak" - nyilatkozta a magyar támadó, aki edzőmeccseken csereként már bemutatkozott új együttesében.

S hogy mennyire szeretik ismeretlenül is, egy példa: átigazolása után pár nappal már felkerült az avellinocalcio.net oldalára egy róla szóló videomontázs.


Bognár Zsolt télen egyszer már majdnem Olaszországba szerződött, ám akkor hiába akarta szerződtetni a Messina, akkor nem jött össze. Nyáron azonban kétéves szerződést kötött a Serie B-ben legutóbb 14. helyen végzett Frosinone együttesével.

"Amikor télen a Messinánal voltam és adminisztrációs problémák miatt nem játszhattam, Alberto Cavasin, a csapat edzője megígérte, bárhol vállal munkát az új szezonban, számít rám" - mondta Bognár.

Forrás: [origo]

Bognárt magával vitte a Frosinone együtteséhez Alberto Cavasin vezetőedző

Az AlbinoLeffe bátor volt, hiszen a magyar ötödosztály bajnokától, a Lágymányos Újbuda együttesétől szerződtette Pleszkán Tibort. Az 1990-es születésű csatár ősztől a Serie B-s csapat Primavera-csapatában fog játszani.

Az olasz harmadosztályban is akad honfitársunk: a Sopron válogatott középpályása, Horváth András követte egykori edzőjét, Dario Bonettit (és csapattársát, a román Cristian Cigant) a Gallipoli Calcióhoz.