Lezárultak a tőkeemeléssel az Econet.hu akvizíciói

Vágólapra másolva!
Az econet.hu Nyrt. névértéken 671 millió forintos, 209 százalékos kibocsátási árfolyamon összesen 1,4 milliárd forintos alaptőke-emelést hajtott végre - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

Az apporttal megvalósuló tőkeemeléssel az econet.hu lezárta az EMG Médiacsoport Kft. (Est Média) 2007 márciusában megkezdett akvizícióját, valamint megszerezte az egészségtudatos életmód, szépség-testápolási szegmensben tevékenykedő SanOrg Kft.-t és a radiocafé Kft.-t.

Az econet.hu Nyrt. a 2007 március óta 70 százalékos tulajdonában álló EMG Médiacsoport Kft. maradék 30 százalékát 1 milliárd forintos tranzakció keretében szerezte meg. Az üzletrész névértéke 156 millió forint.

A SanOrg Kft. 3 millió forint névértékű részvényei 150,5 millió forintos apportértéken kerültek az econet.hu 100 százalékos tulajdonába.

A radiocafé Kft. névértéken szintén 3 millió forintos 100 százalékos üzletrésze 250,8 millió forintos apportértéken került az econet.hu tulajdonába.

A SanOrg Kft. tevékenysége a gyógyszertárakban, fitnesztermekben és az aktív életvitelhez kapcsolódó rendezvényeken terjesztett ingyenes időszaki kiadványok (pl. Fit-tár magazin) kiadására, az évente megrendezésre kerülő Fitt.Info Fesztivál szervezésére, a kedvezményekre jogosító FittKártya rendszer és a több mint 200 fitnesz/wellnesz és szépségápolással kapcsolatos helyszínen jelenlévő beltéri reklámtábla-hálózat üzemeltetésére terjed ki.

A radiocafé 98.6 (az EstFM jogutódjaként) az FM 98.6 MHz frekvencián, budapesti regionális rádióként működik 2003. január 1. óta. A rádió napi 24 órában szolgáltatja műsorát Budapesten és 60-80 kilométeres vonzáskörzetében a közép-magyarországi régióban.

A tőzsde B kategóriájában jegyzett econet.hu a múlt héten közölte, hogy az előzetes gazdálkodási adatok szerint a cégcsoport árbevétele 2007 első hat hónapjában 1,7 milliárd forintot ért el, szemben a tavalyi első félév 757,8 millió forintos bevételével. Az üzemi nyeresége pedig 48 millió forint, míg tavaly 197,4 millió forintos veszteséget könyvelt el ugyanebben az időszakban. Az adózott vállalkozási eredmény 7 millió forint körül alakul az idei első félévben, szemben a bázisidőszak egyszeri tételeket is tartalmazó 67,8 millió forintos nyereségével.

A végleges adatokat augusztus 21-én, a tőzsdei gyorsjelentésében teszi közzé a cég. A féléves gyorsjelentés már tartalmazza a tavaszi akvizíciókkal létrehozott média üzletág tevékenységet, elsősorban ezzel függ össze a cégcsoport növekedése.

Az econet.hu részvényei hétfőn tőzsdezárás előtt negyedórával 209 forintot értek, 4 forinttal többet, mint pénteken.