Vágólapra másolva!
Várhidi Péter videonaplójának legújabb részében a magyar foci aktuális kérdéseiről mondja el a véleményét, így többek között beszél az NB I-ben kialakult erőviszonyokról, Tóth Norbert formájáról és motiválhatóságáról, Détári Lajos tervezett soproni nagytakarításáról, az idegenlégiósok hazai dominanciájáról, a Ferencváros esélyeiről, és természetesen szóba kerül a válogatott is.

A szövetségi kapitányt kicsit meglepte, hogy már a harmadik foruló után szétszakadni látszik a mezőny, szerinte túl korán eldőlhet, hogy a csapatok mely pozíciókért lesznek majd harcban a bajnokság során. Várhidi külön beszélt egykori játékosáról, Tóth Norbertről, aki eddig kiválóan teljesít Zalaegerszegen. Úgy véli, ez a jó forma kitart majd az első félév végéig, a kérdés az, hogy utána miképp motiválják majd a középpályást...

A szakvezető azonosulni tud edzőkollégája, Détári Lajos néhány játékosával szemben érzett elégedetlenségével, hiszen mint elmondta, ő is mindig maximumot várta el a futballistáitól. "A klubvezetésen múlik, mennyire engedi, hogy játékosuralom legyen. Akadt példa rá az elmúlt időszakban, hogy az edzők elbizonytalanodtak, elgyengültek attól, hogy a játékosok problémáját a vezetők meghallgatták." Várhidi nem örül ennek, mert szerinte "az edzőnek korlátlan úrnak kell lennie az öltözőben és azon kívül is" -mondta.

A kapitányt nem teszi boldoggá az a tendencia sem, hogy egyre több hazai klubnál az idegenlégiósok viszik a prímet, hiszen ő csupán magyar játékosok közül tud válogatni. Reagált továbbá Csank Jánosnak arra a nyilatkozatára, miszerint a Fradi edzője erőltetettnek érzi a fiatalítási hullámot. "Nézőpont kérdése, ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondolkodunk erről" - jegyezte meg diplomatikusan. Való igaz, Csank az FTC-nél is inkább a rutinos focistákban bízik, Várhidi pedig úgy érzi, eredményre vezet majd ez a felfogás. "A Fradiak meg kell nyernie idén a bajnokságot, mindenki ezt várja, hiszen egy kicsit csonka a bajnokság nélküle. Szerintem ebben az évben nem is fognak hibázni."