A méh, aki pert nyert az emberek ellen

Vágólapra másolva!
Még idén megérkezik a hazai mozikba a Dreamworks legújabb animációs filmje, a Mézengúz, amely egy emberek világába kiruccanó, és ott szörnyű dolgokat tapasztaló méhecske kalandjait meséli el. A film két magyar nyelvű előzetesét máris megnézheted az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Nyáron főzőcskéző patkányt kaptunk, télen pedig egy intelligens méh érkezik majd a mozikba a Dreamworks legújabb, Mézengúz (Bee Movie) című animációs filmjében. Máris megnézheted a két magyar nyelvű előzetest: az elsőből kiderül, hogy a méhek élete nem leányálom, hiszen az a sorsuk, hogy halálukig rabszolgamód termeljék a mézet. Ehhez Barrynek, kis hősünknek nem fűlik a foga, ezért inkább lelép a kaptárból.

A második előzetesből megtudjuk, hogy mi történik ezután Barryvel: beszédbe elegyedik az emberekkel, sőt, össze is barátkozik Vanessával, a virágárus lánnyal. Azonban ahogy Barry jobban megismeri ezt az új világot, hatalmas sokk éri: ráeszmél, hogy az emberek ellopják a mézet a méhektől és megeszik azt. A kis méh ezután úgy dönt, felveszi a harcot a tolvaj embernépség ellen, és beperel minket.

A Mézengúz a Dreamworks nyolcadik számítógépes animációval készült filmje, amelyet Steve Hickner és Simon J. Smith rendeztek. Előbbi az Egyiptom hercegé-nek társrendezője volt, utóbbi pedig a Z, a hangyá-n és a Shrek-en is dolgozott. A forgatókönyvet Jerry Seinfeld, a Seinfeld című tévésorozat író-főszereplője írta, és ezen a ponton nem árt megnézni a film két angol nyelvű, nagyon vicces előzetesét sem: az első, élőszereplős előzetesben Seinfeld méhjelmezbe öltözve próbálja eljátszani Barry szerepét Eddie Izzard rendezői irányítása alatt, de a feladat túl nehéznek bizonyul számára, a másodikban pedig még tovább romlik a helyzet, viszont feltűnik a színen Steven Spielberg, aki átvágja a gordiuszi csomót, amikor azt tanácsolja Seinfeldnek, hogy inkább animációs formában készítsék el a filmet. Hogy végül sikerrel jártak-e, kiderül decemberben a moziban.