Vágólapra másolva!
Alábbi összeállításunkban négy hétvégi labdarúgó-mérkőzésre tekintünk vissza, az NB I-ből a Debrecen-Zalaegerszeg, a Sopron-Nyíregyháza és a REAC-Tatabánya találkozók utáni nyilatkozatokat tekinthetik meg, míg az NB II-ből az FTC-BKV Előre meccs után kaptuk mikrofonvégre Csank Jánost, Horváth Pétert, valamint Lipcsei Pétert.

Nincs mit szépíteni, pocsékul rajtolt a Tatabánya az NB I-ben, az egykori bányászcsapat az előző idényben nagy küzdelem árán harcolta ki a bennmaradást, most azonban négy forduló elteltével nulla ponttal az utolsó helyen áll.

Legutóbb a REAC győzte le 3-2-re a gárdát, így a lefújás után csalódottan nyilatkozott Kriston Attila, aki szerint nem tudott összeállni a brigád, és jelenleg ennyire képesek. A középpályásként és szélsőhátvédként is használható játékost a félidőben lecserélte Mészáros Ferenc edző, ennek kapcsán Kriston elmondta, úgy érzi, hogy bűnbakként van kezelve, pedig nem ő az oka a gyenge szereplésnek.

Mészáros tagadja, hogy Kristont tartaná bűnbaknak, döntését azzal indokolta, hogy a játékos nem játszott jól. A szakembert bosszantja, hogy rendre ugyanolyan hibákból kerül már a mérkőzések elején nagy hátrányba együttese, de szerinte meg kéne nézni, hogy miből tudnak főzni.


A bajnok Debrecen a BL-selejtezőn könnyűnek találtatott a svéd Elfsborg ellen, de hogy idehaza még megy a Lokinak, azt bizonyítja, hogy a Zalaegerszeg ellen fordítani tudott a hajdúsági gárda. A lefújás után a kétgólos Dzsudzsák Balázs és Miroslav Beránek nyilatkozott.


Nincs könnyű helyzetben a Sopron, amely egyelőre négy találkozó után két pontot tud felmutatni, a Nyíregyháza elleni hazai döntetlent Détári Lajos ennek ellenére biztató produkciónak tartotta. Az egykori világválogatott egy kis türelmet kért fiatal csapata számára, de biztos benne, hogy az elkövetkező két meccsen (Tatabánya idegenben és REAC otthon) megszerzi idénybeli első győzelmét a társaság.


Elrajtolt az NB II, a Ferencváros csak nagy nehézségek árán győzte le a szívósan védekező BKV Előrét, Lipcsei Péter a 91. percben vette be az addig több bravúrt is bemutató Stefán Gábor hálóját, aztán két perccel később Edouard Ndjodo biztosította be a zöld-fehérek győzelmét. A lefújás után a fejsérülést szenvedő Horváth Péter arról beszélt, hogy milyen volt visszatérni a Fradiba, Csank János edző az ellenfél kapusát dicsérte, és reményét fejezte ki, hogy máskor nem kell ilyen sokat várni a győztes gólra, Lipcsei Péter pedig a jó rajt fontosságát ecsetelte.