Vágólapra másolva!
Európai kalandozásaik és legutóbbi sikeres erdélyi szereplésük után augusztus 20-án "várostromra" készül a P-Nívó Betonexpress 2000, az első magyar kontinentális kerékpáros csapat. Az immár 11. alkalommal megrendezendő Bombardier-Salgó-kupa hegyi időfutamon Somoskőújfaluból majdnem a salgói vár aljáig tekereg a 3,8 kilométeres szerpentin, melyet rövidsége miatt egy röpke pihenő közbeiktatásával egymás után kétszer kell teljesíteni a nemzetközi mezőnynek.

Már az elmúlt években sem lehetett panasz a hagyományosan augusztus 20-án rendezett Bombardier-Salgó-kupa kerékpáros hegyi időfutam mezőnyére és a verseny színvonalára. A legjobb hazai mountain bike-osok (mint például az athéni olimpián is szerepelt Vinczeffy Zsolt, valamint Bakos Gergő és Vertich Tamás), valamint az országúti menők (Szeghalmi Bálint, Szuromi Bence, Szőke Gábor) közül is többen megfordultak és nyertek már az északi országrész rangos kerékpáros eseményén.

Ám idén hazai mércével nézve igazi sztárparádéra számíthatnak a rendező salgótarjáni triatlonosok és a nézők. Tudniillik a P-Nívó Betonexpress 2000, vagyis az első magyar kontinentális csapat neves hegyimenői is bejelentkeztek a klasszikus, percenkénti indítású egyéni hegyi időfutamra.

A Somoskőújfalu és a festői szépségű salgói vár közötti 3,8 kilométeres, 190 méter szintkülönbségű - nem túl jó minőségű - aszfaltúton ott lesz a Betonexpress 8 fős "hegyfaló" armadája, közöttük a szakág bajnokaként Kusztor Péter, továbbá Szekeres Csaba, Remák Zoltán és Cador Rida - ígérte meg csapatfőnök Stubán Ferenc.

Forrás: [origo]

A P-Nívó Betonexpress versenyzői is megrohamozzák a salgói várat

A röpke távot mountain bike vagy országúti kategóriában lehet letekerni, a fiatalabb és idősebb korosztálynak valamint a hölgyeknek csak egyszer, a többieknek - a "visszacsorgás" közbeiktatásával - ismételni kell. Ez esetben a két futam összesített ideje dönt a végső sorrendről.

A kerékpáros "várostrom" során a legizgalmasabb kérdés mindig az, hogy vajon sikerül-e megdönteni a pályacsúcsot. Ezt jelenleg Szőke Gábor, a Ferencváros korábbi versenyzője tartja. Ám nem nagy merészség megjósolni, hogy a "betonosok" sorra írják majd át a hétfőig még fennálló 8 perc 27 másodperces rekordot; s a kérdés most csak az, hogy mennyit tudnak lefaragni belőle.

Az augusztus 20-án fél 11-kor kezdődő versenyre a kétségtelenül favoritnak számító P-Nívó és több hazai egyesület mellett szlovák és német indulók is jelezték részvételi szándékukat, de bármely amatőr és kezdő kerékpáros is szívesen látott vendég a patinás hegyi erőpróbán.