Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i és a montreali tenisztornát megnyerő sztárjait ünnepelte hétfőn Szerbia, s a két győzelem a berlini Világligában a Magyarországot legyőző vízilabdások, s a duisburgi világbajnokságról dicséretes eredménnyel hazatérő kajak-kenusok teljesítményét is kiszorította a vezető sporthírek közül.

A hol tenisz-, hol szépségversenyek győzelemre esélyes indulójaként feltűnő Ana Ivanovic Los Angeles-i diadala annál is izgalmasabb volt a szerb szurkolók számára, mert az elődöntőben nagy riválisát, a világranglista harmadik helyén álló Jelena Jankovicot győzte le, s közvetlenül mögé került a világranglistán.

A rangsor élén továbbra is a belga Justine Henin áll, akit az orosz Marija Sarapova követ (ő Los Angelesben a döntőben vesztes honfitársnője, Nagyja Petrova elleni mérkőzését sérülés miatt volt kénytelen feladni). Utánuk Jelena Jankovic és Ana Ivanovic, majd az ötödik helyen még egy orosz lány, Szvetlana Kuznyecova következik.

Forrás: EPA

Ivanovic Los Angelesben...

A férfiaknál is nagy durranás történt: a világranglistán Novak Djokovic úgy lépett a harmadik helyre előre, hogy a montreali döntőben - pályafutása során először - megverte az óriási fölénnyel éllovas svájci Roger Federert.

Ahogy az a sporteredményeivel máig szívesen büszkélkedő Szerbiában ilyenkor lenni szokott, Anát és Novakot mind az állam-, mind a kormányfő szívélyes hangú üzenetben köszöntötte, s ha hazatérnek, nekik is kijár majd a hasonló súlyú győzelmek esetén megszokott állami fogadás.

Forrás: EPA

...Djokovic Montrealban nem talált legyőzőre

És ugyanúgy a vízilabdázóknak, akik talán azért szorultak most egy kissé háttérbe, mert semmi "rendkívülit" nem tettek, csak évtizedek óta meglévő örök riválisaikat, a magyar pólósokat győzték le a döntőben, akikkel - szerb lapok szerint - még sokáig fog tartani a hol az egyik, hol a másik csapatnak sikert hozó küzdelem.