Vágólapra másolva!
Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnok műkorcsolyázója szerdán edzésen megsérült, és kérdésessé vált, hogy két hét múlva felléphet-e Magyarországon. Ebből adódóan a Kings on Ice debreceni és szombathelyi előadása elmarad, a budapestit azonban szeptember 1-jén megtartják, s a színvonalat biztosítva a torinói téli olimpián párosban győztes Tatjana Totmjanyina és Maxim Marinyin mindenképpen eljön hozzánk.

A Kings on Ice produkciót szervező Dream and Beauty reklámügynökség szerda éjjel kapta a hírt, hogy a júliusi térdműtétje után már a visszatérését tervező Jevgenyij Pljuscsenko a nap folyamán megsérült az edzésen: az oroszok klasszisának begennyesedett a műtött térde. Pljuscsenkót kórházba szállították, és az orvosok a jövő hét elején döntenek arról, hogy legközelebb mikor léphet jégre, s eljöhet-e Magyarországra. A tervek szerint Pljuscsenko a Kings on Ice-ban augusztus 28-án Szombathelyen, 31-én Debrecenben, szeptember 1-jén pedig Budapesten, a Syma csarnokban lett volna látható.

A debreceni és a szombathelyi előadás mindenképpen elmarad, a jegyeket visszaváltják, illetve érvényesek a budapesti show-ra, amit a legrosszabb esetben is nem kevésbé híres beugrókkal megtartanak. A Syma csarnokban ekkor az ugyancsak olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Tatjana Totmjanyina, Maxim Marinyin páros lesz a sztárfellépő. Pljuscsenkóhoz hasonlóan tavaly Totmjanyináék is aranyérmesek lettek a torinói téli olimpián, s ezzel a győzelmükkel zárták le amatőr pályafutásukat.

A budapesti előadáson korcsolyázik az Európa-bajnok Sebestyén Júlia is, s Edvin Marton koncertje sem marad el. A világhírű hegedűművész nem csak Pljuscsenkónak, hanem Totmjanyináék számára is komponált zenét, 2006-ban hozzájárulva így két orosz olimpiai bajnoki címhez is.