Vágólapra másolva!
Negyedik helyen végzett a Horváth Viktor, Németh Róbert, Fülep Sándor összeállítású csapat a berlini öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében. Az aranyérem a németeké, az ezüst a kínaiaké, a bronz a cseheké lett.

A magyarok - noha valamennyien jó lövőnek számítanak - csak a hatodik pozícióban zárták az első számot, igaz, később az egyik versenyző pozitív alkoholtesztje miatt kizárták az ukránokat, ennek nyomán pedig Horváthék eggyel előrébb léptek. A vívásban negyedikek lettek, ezzel összesítésben a harmadik helyre léptek előre, majd az úszásban - jó idővel - szintén a negyedik hely volt az övék, s így összességében is ebben a pozícióban álltak.

Aztán a lovaglás nem igazán jött össze nekik, három akadályveréssel és két ellenszegüléssel fejezték be a pályát, de a riválisok közül is akadt olyan trió, amely közel sem hibátlan produkciót mutatott be.

Maradt a negyedik hely és az esély az előrelépésre a futásban. A 3x1500 méteres staféta rajtja előtt az élen álló kínaiak és a harmadik helyezett csehek tűntek befoghatónak, a másodikként induló németek nem, miközben figyelni kellett a hátulról esetleg érkező litvánokra és oroszokra.

A németek tényleg nagy fölénnyel nyertek, miközben a magyarok fokozatosan zárkóztak fel a táv nagy részében együtt futó kínaiakra és csehekre. Utolsóként Horváth Viktor a második 750 méteres köre elején már szinte utolérte a riválisokat, de aztán az utolsó emelkedőn már nem tudott közelebb kerülni hozzájuk.

A 2005-ös világbajnok Csien Csen-hua hajrázott a legjobban, Horváth egyre közelített Michal Michalikhoz, a sorrend azonban nem változott. Öt méteren múlt a magyar bronzérem...

A futásban a magyarokat csak a franciák és a litvánok verték meg, előbbiek 4 másodperccel, utóbbiak 3 tizedmásodperccel bizonyultak gyorsabbnak.

Végeredmény, férfi váltó, világbajnok:
Németország (Eric Walther, Steffen Gabhard, Sebastian Dietz) 5568 pont
2. Kína (Csien Csen-hua, Csao Csung-zsung, Hszu Jün-csi) 5520
3. Csehország (Michal Michalik, David Svoboda, Ondrej Polivka) 5512
4. Magyarország (Horváth Viktor, Németh Róbert, Fülep Sándor) 5510 (lövészet: 268 kör/1120 pont, vívás: 63 győzelem/54 vereség/848 pont, úszás: 2:52.43 perc/1272 pont, lovaglás: 1106, futás: 13:19.60 perc/1164)

Egy első és két harmadik helyezéssel a második helyen végeztek a magyarok a vb éremtáblázatán. Meglepetésre a házigazda németek szerepeltek a legeredményesebben.

nemzetaranyezüstbronz
Németország221
MAGYARORSZÁG1-2
Fehéroroszország1--
Franciaország1--
Nagy-Britannia1--
Csehország-11
Oroszország-11
Kína-1-
Lengyelország-1-
Litvánia--1