A brit nagyszülők rákattantak a netre

Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint a 65 évnél idősebb britek napjainkban több időt töltenek a világháló mellett a fiatalabb netezőknél, az ifjak közül pedig a nőneműek ülnek hosszabb ideig a monitor mellett.
Vágólapra másolva!

Az Ofcom Communications cég felmérése szerint a szigetországban élő, 65 évnél idősebb korú emberek 16 százaléka használja az internetet. Bár az idős netezők tábora létszámát tekintve aránylag kicsi, aktivitását tekintve felülmúlja bármelyik fiatalabb korcsoportot: tagjai átlagban 42 órát töltenek havonta internetezéssel. Az ötven év felettiek a teljes brit internethasználók negyedét teszik ki - ők a világháló böngészésével töltött össz-időtartam közel harmadát generálják.

A felmérésből az is kiderült, 25-34 év közötti korú britek közül a nők több időt töltenek a világháló mellett a férfiaknál. A szigetországban - a 25-34 év közötti - korcsoportban ugyancsak a hölgyek dominálnak a neten: közülük 2,18 millióan használják a világhálót, míg a férfiak 1,83 milliónyian vannak. Az átlagos brit felhasználó internetezéssel töltött ideje 2002 óta 158 százalékkal emelkedett, s jelenleg napi 36 percet tesz ki. Ezzel szemben a tévézéssel töltött átlagidő 3 óra 36 percre csökkent ugyanezen idő alatt.