Vágólapra másolva!
Megszűnik a Team Cornix országúti kerékpáros csapat, mert a magyar szövetség a bajnokságot megnyerő versenyzője, Szeghalmi Bálint helyett Bodrogi Lászlót nevezi a stuttgarti világbajnokságra.

A Cornix közleménye szerint ezek után a csapat nem látja garantáltnak, hogy a jövő évi pekingi olimpián is az a versenyző állhat majd rajthoz, aki megszerzi a kvótát.

A csapat szerint a magyar szövetség több évtizedes hagyományokat rúgott fel azzal, hogy nem a bajnokot nevezte a vb-re.

A Cornix állítása szerint a döntés következtében komoly szponzori támogatástól esik el, ami alapvetően befolyásolja a jövő évi költségvetést is. Szeghalmin kívül hét versenyző marad csapat nélkül.

"Érdemes lenne a Cornix kerékpárosait megkérdezni arról, hogy mióta nem kaptak fizetést, úgy tudom, egy éve komoly anyagi gondokkal küzd a csapat, a világbajnoki nevezés csak egy jó ürügy a kilépésre a sportágból" - reagált Krizsanics János, a magyar szövetség elnöke.

"Bodrogi László neve sokkal ismertebb a nemzetközi porondon, több komoly versenyen állt rajthoz, jobb eredményekkel rendelkezik Szeghalminál, ezért úgy gondoljuk, hogy neki nagyobb az esélye jó eredmény elérésére a vb-n. A szakmai bizottság, hiába próbált meg nyomást gyakorolni rá a Cornix, Bodrogi indítását javasolta, amit az elnökség elfogadott."