Vágólapra másolva!
Két magyar válogatott is szerepel a szerdától péntekig Kecskeméten rendezendő Pannon-kupa nemzetközi férfi kézilabdatornán.

Skaliczki László szövetségi kapitánynak így lehetősége nyílik, hogy több fiatalt is kipróbáljon a januári Európa-bajnokság előtt. A norvégiai kontinenstornán nyílik lehetőség olimpiai kvóta vagy pedig pótselejtezős hely megszerzésére.

"Sajnálom, hogy az ukránok sérülésekre hivatkozva az utolsó pillanatban lemondták a szereplést, de megpróbálunk pozitívan hozzáállni a történtekhez, és így a fiatalokból álló B válogatottnak bizonyítási lehetőséget adunk" - jegyezte meg Skaliczki az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón.

A kecskeméti viadalon a magyarok mellett az erős algériai csapat, valamint a jövő évi olimpián házigazdaként alanyi jogon induló kínai alakulat vesz részt. "Számunkra mindkét külföldi gárda szokatlan stílust képvisel" - tette hozzá a kapitány. Az még kérdés, hogy a kapus Puljezevics kisebb sérülése ellenére vállalja-e a játékot.

A program:
szerda: Kína-Magyarország B 16 ó; Magyarország-Algéria 18 ó
csütörtök: Algéria-Kína 16 ó; Magyarország-Magyarország B 18 ó
péntek: Magyarország B-Algéria 16 ó; Magyarország-Kína 18 ó

A két magyar csapat együttes kerete:
kapusok: Mikler, Puljezevics, Liszkai, Tóth K.
mezőnyjátékosok: Iváncsik G., Törő, Gál, Zubai, Herbert, Iváncsik T., Gulyás, Ilyés, Putics, Grebenár, Oláh, Nagy K., Sutka, Rédei, Halász, Sándor, Ulics, Vancsics, Szalafai, Nagy T., Kocsis, Cifra, Pálos, Dobó, Bakos, Balogh