Rendkívüli balatoni haltelepítés

Vágólapra másolva!
Előre meghirdetett időpontban, nyilvánosan enged a Balatoni Halászati Zrt. 9 tonna pontyot a Balatonba. A cég a rendes őszi telepítéseket hozza előre az utószezonra.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli és nyilvános haltelepítésre készül a Balatoni Halászati Zrt. a jövő hét közepén. A telepítés a horgászturizmust szolgálja, így 9 tonnányi "horogérett" (30 centiméternél hosszabb) pontyot költöztetnek a Balatonba - nyilatkozta Kiss György Károly, a cég vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

A cégvezető a panaszokra reagálva kifejtette, nem a hal volt kevesebb idén nyáron a Balatonban, hanem a hosszan tartó meleg, vagyis a klimatikus viszonyok miatt csökkent a horgászok fogási eredménye. A halak ugyanis a hűvösebb, mélyebb vizek felé húzódtak.

Ezért a cég nem kíván a szokásosnál több halat telepíteni a tóba, hanem előrehozza az őszi telepítések időpontját, hogy annak kedvező hatásaiból a nyári utószezon nyaralóvendégei is részesülhessenek még - tette hozzá a vezérigazgató.

A haltelepítések mennyiségével és minőségével kapcsolatos kételyeket szeretné eloszlatni a társaság azzal, hogy a sajtó és az érdeklődők számára is követhetővé teszi a jövő szerdán, csütörtökön és pénteken, az összesen kilenc helyen történő pontytelepítést. Ezek pontos helyszínéről az akció előtt egy nappal ad tájékoztatást a cég a honlapján - tudta meg az MTI Kiss György Károlytól.