Vágólapra másolva!
Mindhárom páros számban aranyéremmel zártak U23-as versenyzőink a belgrádi korosztályos Európa-bajnokságon. A Kozák Danuta, Szabó Gabriella és a Gönczi Gábor, Holpert Ervin kajakos, valamint a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kenus duó elsősége mellé a Sáfrán Mátyás, Németh Szabolcs, Metka Márton, Nagy Péter kenu négyes egy bronzéremmel iratkozott fel az éremszerzők közé.

"Remekül szerepeltünk, és külön öröm, hogy mindhárom szakágban aranyat nyertünk" - mondta Nagy László, az U23-as kajak-kenu válogatott vezetőedzője. "A három páros győzelmet mindenképp kiemelkedő teljesítményként értékelem. A vb-n elkövetett hibából tanult a Kozák Danuta, Szabó Gabriella páros, és ezúttal a táv második felében húztak el a többiektől. Szépen bevált az új taktika, és ennek már jövőre hasznát láthatják a felnőtt világversenyeken. A férfi kajak és a kenu párosunk sem lőtte el hamar a puskaport, mindkettő a táv második felében kerekedett felül ellenfelein. Egyedül Boros Gergely K-1-ben elért kilencedik helye kelthet csalódást, ám ő 250-nél még elöl volt, de a szokatlanul hínáros pályán később nehezen boldogult. Férfi K-4-ben pedig olyan erős mezőny jött össze, amelyből többen a felnőtt vb-n is szerepeltek, így az ötödik hely is tisztes eredmény. Összességében, noha akadnak a pályával gondjaink, az eddigi szerepléssel maximálisan elégedett lehetek."

A magyar kajak-kenu válogatott négy arany- és egy bronzérmet szerzett az 1000 méteres döntők során a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon (az ifi csapat szombati érmét Dira Zsófia egy K-1-es elsőséggel jegyzi). Vasárnap délelőtt az ifjúságiak, vasárnap délután az U23-as korosztály 500 méteres döntőire kerül sor.