Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak utolsó napján még egyszer alaposan belehúztak a klubok, és elsősorban Angiában rengeteg transzfer valósult meg, a Fulham FC-hez például öten is érkeztek - igazán nagy szenzációról mégsem lehet beszámolni. Daniel Alves maradt a Sevilla FC-ben, sőt Juan Román Riquelme sem lett az Atlético Madrid focistája.

A két legnagyobb klubot érintő transzfer alighanem a fiatal francia Lassana Diarráé volt, aki a Chelseatől az Arsenalba szerződött - egyébként ez volt az átigazolási időszak legutolsó üzlete.

A Newcastle United megszerezte az Olympique Marseille szenegáli jobbhátvédjét, Habib Beyét, valamint a Bolton Wanderers focistáját, Abdoulaye Diagne-Fayét. A West Ham United a Wigan Athletic csatárával, Henri Camarával, illetve a Newcastle United perui jobbszélsőjével, Nolberto Solanóval erősített.

A Portsmouth FC leigazolta a Fulham szenegáli középpályását, Pape Bouba Diopot. A Derby County 3,5 millió eurót fizetett a Celtic skót csatáráért, Kenny Millerért. A Portsmouth középpályása, Gary O'Neil 7,4 millió euróért a Middlesbrough FC-be került.

A Fulhamnél nagy volt a jövésmenés: Pape Bouba Diop mellett Liam Roseniórtól is megvált a klub, aki a Reading FC-be szerződött, viszont öten is érkeztek a csapathoz: a Portsmouth szerb védője, Dejan Stevanovic; a Charlton Athletic balhátvédje, Nathan Ashton; a Reading koreai támadója, Seol Ki Hyeon; a Crystal Palace finn csatára, Shefki Kuqi; valamint a Tottenham Hotspur középpályása, Danny Murphy.

A Birmingham City leigazolta a hondurasi CD Olimpia középpályását, Wilson Palaciost, illetve Celta Vigo focistáját, Borja Oubinát. A Parma FC megszerezte a svéd Helsingborgs IF kenyai középpályását, Macdonald Marigát.

A Torino FC új szerzeménye a Palermo védője, Hernán Dellafiore. A Livorno szerződtette a Messina középpályását, Daniele de Vezzét, a Chievo Verona albán csatárát, Erjon Bogdanit, és az AS Roma hondurasi középpályását, Edgar Álvarezt. A Lazio kölcsönadta védőjét, Manuele Bellerit az Atalantának, és a bergamóiak az argentin Maximiliano Pellegrinót is leigazolták a Vélez Sarsfieldtől.

A Paris Saint-Germain megvette a brazil Internacional jobbhátvédjét, Cearát. Az RC Strasbourg a Le Havre AC középpályásával, Pierre Ducrocq-kal, illetve a Sochaux csatárával, Álvaro Santosszal erősített. Az AS Monaco új szerzeménye az Atalanta brazil védője, Adriano. A Sochaux FC kölcsönvette a Monaco uruguayi támadóját, Gonzalo Vargast.

Az FC Metz megszerezte az FC Nantes védőjét, Éric Cubilier-t. A Le Mans UC a Liverpool FC francia csatárával, Anthony le Talleckel erősített, aki legutóbb kölcsönben a Sochaux FC-ben szerepelt.

A Real Betis középpályása, Miguel Ángel a Levante UD-be került kölcsönbe. A Recreativo Huelva megszerezte a Real Zaragoza középpályását, José Ignácio Zahínost, illetve a török Trabzonspor csatárát, Ersen Martint. A Racing Santander leigazolta az RSC Anderlecht kongói csatárát, Mohamed Tchitét, illetve az amerikai válogatott focistát, Danny Szetelát a Columbus Crew-tól.

A Getafe CF a Real Madrid tartalékcsapatából erősített, és leigazolta Rubén de la Redet, illetve Estebán Granerót. Az Atlético Madrid viszont végül mégsem igazolta le Juan Román Riquelmét, aki így maradt a Villarrealban - ellentétben José Marival, akit a Real Betis vett kölcsön.