A Netscape ismét meghal egy kicsit

Vágólapra másolva!
Ezúttal nem a böngészőről van szó: a Netscape.com adja fel a küzdelmet, mint közösségi híroldal, és vált vissza hagyományosabb formába.
Vágólapra másolva!

A Netscape.com üzemeltetői sikertelennek minősítették az egy évvel ezelőtt elindított hírszájtot, amelyen a szerkesztők által válogatott anyagok mellett az olvasóközönség küldhetett be és minősíthetett anyagokat - adta hírül a TechCrunch.

Az szájtot üzemeltető America Online úgy döntött, hogy a "közösségi hírszolgáltatás" helyett visszaáll a "mainstream hírszolgáltatásra", és a webkettes portálról egy hagyományos szolgáltatásokat nyújtó híroldalra váltanak át. Az indoklás szerint olvasóik igénylik a webkettes megoldást - de nem itt.

A tavaly elindított Netscape.com a Digg.com-hoz, a legnépszerűbb közösségi híroldalhoz hasonló dizájnnal és működési elvvel indult, de nem bízott mindent a felhasználókra: a szájtnak húsz fős belső szerkesztőgárdája is dolgozott. Az üzemeltetők a szájt jövőjével kapcsolatban annyit írnak, hogy a hagyományos portál mellett a közösségi oldal is megmarad - azt azonban még nem közölték, hogy hol és milyen formában.

A Netscape a böngészőháború elvesztése után hírportálként vészelte át az elmúlt közel egy évtizedet, a tavalyi megújulást viszont a Weblogs Inc.-vel befutott Jason Calacanis vezényelte le, akinek talán legismertebb alkotása az Engadget nevű technológiai blog. Maga Calacanis viszont tavaly novemberben kiszállt a Netscape-ből, és jelenleg egy közösségi keresőszájton, a Mahalo.com-on munkálkodik.