Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak a buta, képzetlen játékosok szabálytalankodnak.

"Aki nem képes szabályosan szerelni, az követ el szabálytalanságokat" - mondta a szakember a DSF televíziós sportcsatorna magazin műsorában.

"A válogatottnál folyamatosan arra ösztönzöm a játékosaimat, hogy szabályos eszközökkel szerezzenek labdát. Nagyon örülök annak, hogy a szombati, Wales ellen 2-0-ra megnyert selejtezőnk során a kilencven perc alatt csak hat szabálytalanságot látott nálunk a játékvezető, ráadásul, ezek közül két esetben szerintem túl szigorúan sípolt a bíró. Egyébként ellenfelünk is nagyon sportszerű volt, hiszen csupán kilencszer szabálytalankodott."

Löw hozzátette: a taktikai szabálytalanságot elkövető játékosokat azonnal ki kellene állítani.

"Aki a felezővonalnál feltartja, vagy visszahúzza a mellette elfutó riválisát, ugyanúgy nyilvánvaló gólhelyzetet akadályoz meg, mintha a tizenhatos előtt követné el ugyanezt, ezért ezt a vétséget is azonnal piros lappal kellene büntetni. A szurkolókat nem érdeklik azok a meccsek, melyeken a két csapat játékosai összesen 30-40 szabálytalanságot követnek el és percekig áll a játék ápolások miatt. Az élvezetes meccseken folyamatos a játék, az ellenfél elválasztását a labdától pedig intelligens és szabályos módszerekkel, a terület leszűkítésével, a labdát birtokló bekerítésével kell megoldani. A walesiek ellen játékosaim alig ütköztek az ellenféllel, mégis rengeteg labdát szereztek, mert annyira lezárták a területeket, hogy a rivális végül nem tudott mást tenni, mint vaktában elrúgni a labdát."