Vágólapra másolva!
Egy négy résztvevős selejtező sorozat végén dől el, ki lesz a következő ellenfele az ukrán Vlagyimir Klicskónak, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnokának.

Az egyik összecsapásra október 27-én kerül sor, Erfurtban, ahol az amerikai Chris Byrd (4. az IBF ranglistáján) és az orosz Alekszandr Povetkin (11.) csap össze. Utóbbi öklöző olimpiai, világ- és Európa-bajnok, és a profik között is remekel, tizenhárom összecsapásából tizenhármat megnyert, ráadásul ezek közül tizenegyet idő előtt. "Mindössze két mérkőzésre vagyok attól, hogy világbajnoki címért küzdhessek. Nem fogom hagyni Byrdnek vagy akárki másnak, hogy eltántorítson célomtól" - fogadkozott a 27 éves orosz bokszoló.

A 37 esztendős amerikai öklöző 2006 áprilisában vesztette el címét Klicskóval szemben. A Byrd-Povetkin csata győztese két amerikai, Calvin Brock (3.) és Eddie Chambers (10.) a november 2-án megrendezendő ütközetének nyertesével mérkőzik majd - a dátum egyelőre nem ismert.

Az egyedülálló felvezetésre az IBF és az érintett televíziós társaságok közös kezdeményezése nyomán kerül sor, mivel Klicsko már háromszor megvédte címét, és mindannyiszor jelentős fölényben volt ellenfeleivel szemben, ezáltal pedig csökkent a szurkolók érdeklődése. Az ukrán kiválóság várhatóan 2008 februárjában találkozik majd a kihívó négyes legjobbikával.