Titokban frissítette magát a Windows

Vágólapra másolva!
Egy windowsos hírlevél szerkesztői derítettek fényt arra, hogy teljes titokban érkeztek frissítések az operációs rendszerhez az interneten keresztül. Az eset iróniája, hogy éppen a frissítéseket kezelő modul frissítette magát így.
Vágólapra másolva!

A Windows Secrets című windowsos hírlevél szerkesztői csütörtökön adtak hírt róla, hogy az operációs rendszer titokban, a felhasználó értesítése nélkül töltött le és telepített frissítéseket. A hibajavításokat azok a felhasználók is automatikusan megkapták a Windows Update-en keresztül, akik egyébként úgy állították be a szoftvert, hogy minden egyes frissítésről szóljon nekik.

A sztori érdekessége, hogy a titokban érkezett frissítések az operációs rendszer frissítéseket kezelő Update moduljához érkeztek a felhasználók gépeire. Nate Clinton, a Microsoft Update-ért felelős programmenedzsere a termékcsoport Technet.com-on vezetett blogjában azzal magyarázta a dolgot, hogy ha nem frissítik az Update-et, akkor a felhasználók lemaradhattak volna azokról a "rendes" frissítésekről, amelyekről kérték az értesítést.

A termékmenedzser ezzel érdemben nem magyarázta ugyan meg, hogy az Update frissítéséről miért nem szólt a rendszer, de azt elárulta, hogy a szoftver korábban is menetrendszerűen csempészte a saját hibajavításait a gépre. Clinton viszont megnyugtatta a felhasználókat, hogy azok, akik egyáltalán nem kértek szoftverfrissítést, nem frissült az Update-je: csupán azok kaptak titkos patch-eket, akik automatikus, vagy értesítés melletti frissítésre állították a Windowst.