Új AMD lapka három aggyal

Vágólapra másolva!
Az AMD bejelentette, hogy a jövő év elejétől kezdi árusítani hárommagos processzorait, amelyek egyfajta átmenetet képeznek majd a jelenleg elterjedtebb, két végrehajtó egységet tartalmazó, illetve a méregdrága négy CPU-s típusok között.
Vágólapra másolva!

Az Advanced Micro Devices (AMD) új lapkája ugyanazokon a technológiai alapokon nyugszik majd, mint a cég Phenom kódnéven ismert, vadonatúj processzorai, melyekből eredetileg két- és négymagos változatot ígért a társaság. Napjainkban a lapkagyártók egy-, két-, és négymagos processzorokat árusítanak: az otthoni PC-k zömében egy vagy két végrehajtóegység található, a négymagos típusok részesedése elhanyagolható, az eladott PC-k egy-két százalékát szerelik ilyennel - tudósít a Reuters.

Az AMD hárommagos lapkája elviekben egy jó ár-érték-arányú átmenetet képez majd a lassan standardnek tekinthető duplamagos processzorok, és a high-end négymagos lapkák között. Bár az előzetes hírek szerint az új Phenom chip teljesítményben nem múlja felül a Intel Core 2 típusjelzésű processzorait, a hárommagos típussal az AMD árelőnyt érhet el riválisa felett. Konkrét árat, s műszaki paramétereket ugyan egyelőre nem közöltek a lapkáról, de várhatóan a két- és négymagos típusok közé pozícionálja majd a cég termékét.