Rekordokkal startolt a Halo 3

Vágólapra másolva!
Az év legjobban várt videojátéka már a kedd éjféli megjelenését követő 24 órában megdöntötte a második rész által felállított rekordot, és 170 millió dolláros bevételt termelt - adta hírül az IDG.
Vágólapra másolva!

Ez az összeg valamivel több, mint 30 milliárd forintnak felel meg, és csak az Egyesült Államokban eladott példányok összértékét tartalmazza: a tengeren túli adatokat még nem tette közzé a játékot kiadó Microsoft, pedig a játék összesen 37 országban jelent meg.

Az előző rész, a Halo 2 még "csak" 125 milliót hozott a megjelenése napján 2004-ben, ami már csak azért is szép összeg, mert a játék csupán Xbox játékkonzolra jelent meg, csakúgy, mint utódja, amely egyelőre kizárólag Xbox 360-ra vásárolható meg.

Nem a bevételek összege az egyetlen csúcs, amelyet a Halo 3 beállított: a játékra 1,7 millió példányos előrendelést vettek fel az USA-ban, amire ott még nem volt példa, és az első húsz órában több mint egymillió Xbox Live felhasználó élt az online játék lehetőségével - ami a Microsoft házi rekordja. Maga videojáték-piac is erőteljes növekedést produkált idén nyáron: augusztusban 23 százalékkal ugrottak meg az eladások, elérve a 488 milliárd dolláros értéket, a konzolok és egyéb kiegészítők összértékével együtt pedig ez már az ezermilliárd dollárt közelíti.

Minden idők legnépszerűbb konzolos játéka a Pokémon Red, Blue and Red, amelyből több mint 20 millió példányt adtak el világszerte, míg a Halo 1-2-ből összesen 15 milliót.