Vágólapra másolva!
Négy magyar csapat számára már a hétvégén megkezdődnek a küzdelmek az európai kézilabdakupákban. A hölgyeknél a Győri Audi ETO KC BL-selejtezőt vív, a férfiaknál a Pick Szeged és az MKB Veszprém is szlovén rivális ellen kezd (igaz, a bajnok csak szerdán lép pályára).

A férfi Bajnokok Ligájában, a 32 között az MKB Veszprém alaposan "belekezd", hiszen a szlovén Celjét fogadja, és tekintve, hogy a német Gummersbach kiemelkedik az F jelű kvartettből, kijelenthető: a továbbjutás is múlhat ezen az összecsapáson. A magyar gárda edzőt váltott: Zdravko Zovko helyett Mocsai Lajos irányítja a munkát, ugyanakkor a sztárátlövő Kiril Lazarov távozott az együttestől. A csoportban szerepel még az izlandi Valur Reykjavik.

A másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged október 3-án, rendhagyó módon szerdán kezd a szlovén Velenje otthonában.

A férfi EHF Kupában a DKSE-Airport Debrecen egyértelmű esélyese a holland KRAS Volendam elleni párharcnak. A 32 közé jutásért harcoló hajdúságiak a bajnokságban még a címvédő Szegedet is legyőzték. A férfi KEK-ben érdekelt PLER-Airportnak nehéz dolga lesz a szlovén Trimo Trebnje ellen.

A női BL-ben az egyre jobb formába lendülő Győri Audi ETO KC saját pályáján próbálja meg kivívni a 16 közé kerülést. Ehhez jobbnak kell bizonyulnia - sorrendben - a szlovákiai Nagymihály (Michalovce), az izlandi Stjarnan és a hét válogatott játékossal felálló francia Metz csapatánál. Csak a kvartett első helyezettje jut tovább oda, ahová a Budapest Bank-FTC már alanyi jogon került. Amennyiben a Győr továbblép, akkor a dán Slagelsével, a spanyol Union Ribarrojával és a horvát Podravka Koprivnicával kerül egy csoportba.

A magyar csapatok hétvégi programja:
Női BL, selejtező, a 16 közé jutásért (Győr), péntek, 1. forduló:
Metz (francia) - Stjarnan (izlandi) 16.00
Győri Audi ETO KC - Michalovce (szlovák) 18.00

szombat, 2. forduló:
Metz (francia) - Michalovce (szlovák) 16.00
Stjarnan (izlandi) - Győri Audi ETO KC 18.00

vasárnap, 3. forduló:
Michalovce (szlovák) - Stjarnan (izlandi) 16.00
Győri Audi ETO KC - Metz (francia) 18.00

férfi BL, F csoport, 1. forduló:
MKB Veszprém - Celje (szlovén) szombat 16.15

férfi EHF Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
DKSE-Airport Debrecen - KRAS Volendam (holland) szombat 16.00

férfi KEK, a 3. fordulóba jutásért, 1. mérkőzés:
Trimo Trebnje (szlovén) - PLER-Airport vasárnap 19.00