Érkezik a Twingo Nokia

Vágólapra másolva!
A finn mobilgyártó továbbra sem kezd autógyártásba, ám a Renault-val közös márkanéven dob piacra egy navigációs rendszerrel felszerelt változatot az új Twingóból.
Vágólapra másolva!

A népszerű francia miniautó második generációs változatát az idei genfi autószalonon mutatták be, s még idén a piacra kerülnek. A Twingo Nokia márkajelzésű típus abban tér el a többi változattól, hogy a mobilcég GPS-navigációra is képes 6110 Navigator telefonjával, és a szükséges kiegészítőkkel szerelik fel.

A Twingo Nokiákat elsőként Franciaországban október 29-én lehet majd megvenni hárommillió forint körüli összegért. A két társaság Olaszországban, Németországban, Szlovéniában, Belgiumban és Hollandiában tervezi bevezetni a közös márkajelzésű modellt.

A műholdas navigáció egyébként a finn mobilcég stratégiájának jelentős részét képezi, a Nokia a héten jelentette be, hogy 8,1 milliárd dollárért felvásárolja a digitális térképek készítésével foglalkozó Navteq céget. A Nokia már több GPS-szel szerelt mobil eszközt is piacra dobott, és kisebb akvizíciók révén már saját navigációs szoftert is kínál hozzájuk (melyet ki is próbáltunk), ezzel a lépéssel jelentősen megerősítheti pozícióját.

A GPS-ek piacán az idei év második negyedévében megduplázódtak az eladások, a legtöbb eszközt az amerikai Garmin és a holland TomTom cég adta el - írja a ZDNet. A GPS-gyártók eszközein futó szoftverekben két cég, a Navteq vagy a Tele Atlas cégek digitális térképeit alkalmazzák világszerte.