Jön az olcsóbb PlayStation 3

Vágólapra másolva!
 A Sony bejelentette, hogy október közepén a korábbinál olcsóbb változatot dob piacra PlayStation 3 játékgépéből: az új modell a korábbinál kisebb, 40 gigabájtos merevlemezzel lesz felszerelve. Emellett a 60 gigás PS3 árát is csökkentik.
Vágólapra másolva!

A Sony hazai képviseletének tájékoztatása szerint az új PlayStation 3 október 10-én kerül az európai üzletekbe: a 40 gigabájtos merevlemezzel szerelt konzolt itthon 110 ezer forint körüli áron lehet majd hazavinni. A 60 gigabájtos merevlemezt, két irányítót és játékokat is tartalmazó PS3 "Starter Pack" csomagjának ára pedig 132 ezer forintra csökken majd.

A gyártó ígérete szerint 2007 karácsonyáig összesen 65 fajta játék lesz elérhető az új generációs konzolhoz. A kisebb winchesterrel ellátott változat főbb funkciói azonosak a drágábbik modellével - azaz ez is alkalmas például Blu-ray-filmek lejátszására. Ugyanakkor a 40 gigás PlayStation négy helyett két darab USB-csatlakozót tartalmaz, és hiányzik róla a memóriakártya-olvasó is, emellett nem lehet vele a PlayStation 2-re írt játékokat sem használni.

Az olcsóbb típus kialakítását a Sony a potenciális felhasználók körében végzett piackutatások nyomán alakította ki - áll a cég közleményében.