Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás volt a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 9. fordulójának hőse.

A vasárnapi német sportlapok, valamint a legtekintélyesebb országos napilapok sporttudósításaikban nem győzték magasztalni a két magyar labdarúgót, kiemelve: Husztinak és Hajnalnak döntő érdeme volt csapataik előző napi győzelmében.

Ráadásul a Hannover 96 (Huszti Szabolcs csapata), valamint a Karlsruher SC (Hajnal Tamás) nem is akárkit fektetett két vállra. Előbbi a címvédő VfB Stuttgartot, míg utóbbi a második helyezett Schalke 04-et győzte le.

A két labdarúgó kiemelkedő teljesítményét jelzi, hogy az újságok szakértői Husztinak és Hajnalnak egyaránt 1-es vagy 2-es osztályzatot adtak, ami a Bundesligában a legjobbnak számít. Szombaton a szó szoros értelemben egy-két kivételtől eltekintve csak őket osztályozták "jelesre", a németek túlnyomó többsége 3-as, 4-es vagy 5-ös osztályzatot kapott.

Huszti sajátos mutatványát vasárnap is többször ismételték a német televíziós állomások. A magyar középpályás ugyanis a 8. percben tizenegyesből talált be a Stuttgart kapujába, a bíró azonban megismételtette a büntetőt. S a magyar játékos egy percen belül másodszor is rendíthetetlen ítéletvégrehajtónak bizonyult. Kiváló játékát emellett még a második félidőben egy fejesgóllal, valamint számtalan ragyogó átadással koronázta meg, a Hannovert a 6. helyre hozva fel.

Hajnal Tamás ezúttal nem szerzett gólt, de csapata legjobbja volt. Németországban Hajnalt amúgy is óriási tehetségnek tartják, aki a kommentárok szerint az első osztályba idén feljutott együttes lelke. Dicsérik játékintelligenciáját, fáradhatatlanságát, kiváló labdáit és nem utolsósorban gólerősségét, amit az elmúlt mérkőzéseken többször is bizonyított.

A vasárnapi Der Tagesspiegel a magyar játékost a Bundesliga jelenlegi legjobb középpályásának nevezte. Egyébként a Schalke elleni mérkőzésen mindkét gól Hajnal Tamás átadásából született, s mindkettőt Christian Timm szerezte. Nem véletlen, hogy a német kommentárok egybehangzóan úgy vélekednek: a Karlsruhe jelenlegi második helye mindenekelőtt Hajnalnak köszönhető.

A harmadik Bundesliga-magyarnak, Dárdainak ezúttal kevésbé ment a játék, a Hertha középpályása 4-esre "végzett". Mindennek ellenére Huszti, Hajnal mellett az elmúlt hetekben Dárdai is több alkalommal bizonyította, hogy a magyar labdarúgók megállják a helyüket Európa egyik legtekintélyesebb bajnokságában, sőt, a legjobbak között vannak.