Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadó bizottsága hétfőn úgy határozott, hogy vizsgálatot kell tartani a Soproni Ligában szereplő Fehérvár FC, FC Sopron és Diósgyőri VTK pénzügyeiről, illetve a diósgyőri névváltoztatás hátteréről.

Az MLSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a testület az úgynevezett időközi információk áttekintése után jutott arra a következtetésre, hogy ezeknél a kluboknál további ellenőrzés szükséges.

Ezért az érintetteknek nem elég az elkövetkező napokban benyújtani a bizottság által kért dokumentumokat, hanem a három érintett együttesnél helyszíni szemlét is tart a licencadó bizottság, amely a jövő héten ülésezik ismét.

A fehérvári futballisták Koller Ákos csapatkapitány korábbi nyilatkozatai szerint három hónapja nem kaptak fizetést és prémiumokkal is tartozik nekik a klub, Sopronban az azóta már menesztett szakvezető, Détári Lajos nyilatkozott arról, hogy jelentős késések tapasztalhatók a kifizetések terén.

A Diósgyőr névszponzori szerződést kötött egy másik sörös céggel, a megállapodás pedig sérti az élvonalbeli bajnokság névadó főtámogatójának az érdekeit.