Vágólapra másolva!
A Málta elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül a magyar labdarúgó-válogatott, amelyből eltiltás miatt hiányozni fog az elmúlt hetekben szenzációs formában futballozó Hajnal Tamás. Az alacsony termetű középpályás ennek ellenére tudja, hogyan lehet legyőzni a szigetország csapatát, és nem félti a társakat, akik égnek a bizonyítási vágytól.

Hajnal sárga lapjai miatt nem játszhat a Málta elleni mérkőzésen, éppen ezért szép gesztusnak tartja, hogy a kapitány döntése értelmében ő is is lehet a csapatnál.

Tavaly októberben története egyik legszégyenteljesebb vereségét szenvedte el a magyar válogatott Málta ellen, Hajnal úgy véli, hogy ez a mostani magyar nemzeti tizenegy egy teljesen más felfogású brigád, amely törleszteni szeretne. A siker receptjét is tudja a középpályás, szerinte az agresszív támadójáték hozhatja meg a győzelmet, és nyomás alá kell helyezni az ellenfelet.

"Jó most Hajnal Tamásnak lenni" - árulta el a remek formában lévő irányító, hiszen csapata a második helyen áll a Bundesligában, és az utóbbi hetekben a Dortmund, a Schalke és a Frankfurt is behódolt az újoncnak. Az egykori klubja elleni diadal alkalmával két gólpasszt adó Hajnalt a Kicker a 9. forduló legjobbjának választotta, a 1,5-es osztályzat a kimagasló teljesítmény méltó elismerése.

Visszatérve a válogatottra, Hajnal nem aggódik amiatt, hogy rajta kívül Priskin Tamás és Vanczák Vilmos is hiányozni fog a csapatból, mert szerinte a helyükre beugrók égnek a vágytól, hogy bebizonyítsák, lehet rájuk számítani.