Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapata bejelentette, hogy megállapodott a korábban az MTK-nál is dolgozott Henk ten Catéval, így mostantól a holland tréner lesz Avram Grant vezetőedző segítője.

A szerződés anyagi részletei - egyelőre - nem kerültek nyilvánosságra, mint ahogy az sem, hogy az eddig az Ajax Amsterdam vezetőedzőjeként ténykedő szakember mennyi időre írt alá.

Az MTK-val bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes 52 éves Henk ten Cate az FC Barcelonánál Bajnokok Ligáját nyert Frank Rijkaard segítőjeként, majd tavaly nyáron lett az Ajax mestere, kontraktusa a jelenlegi szezon végéig szólt. A Chelsea szeretné újjáépíteni a szakmai stábot José Mourinho lemondása után.

A kinevezéssel egy időben az angol sajtó úgy értesült, hogy Grant bármi áron szeretné megszerezni Kakát, a BL-címvédő AC Milan irányítóját. A Daily Express úgy tudja, akár 150 millió eurót is hajlandó lenne a londoni klub a brazil játékmester megvételére áldozni.

"Kaká a klub hosszú távú terve. Avram nagyon kedveli a játékát és ezt közölte is Roman Abramovics tulajdonossal, aki 100 millió fontig hajlandó elmenni érte. A leggazdagabb kluboknak, így a Real Madridnak és a Manchester Unitednek egyaránt célkeresztjében van Kaká, csakhogy kizárólag a Chelsea engedheti meg magának. A Milan nem az a kiárusító csapat, de ki tudja, hogy ellen tudnak-e állni a Chelsea mesés ajánlatának" - mondta a lapnak egy "klubhoz közeli" forrás.