Vágólapra másolva!
Élesen bírálta a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kiemelési rendszerét Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere.

Az európai szövetség (UEFA) a tizenhatos döntő sorsolása előtt az első kalapba sorolta a házigazdákat, illetve - ha továbbjutnak - a címvédő görögöket.

Az első kalap negyedik tagja a jelenleg zajló selejtezősorozaton legmagasabb UEFA-együtthatóval rendelkező csapat lesz. Pillanatnyilag a németek állnak a legjobban.

"A besorolás nem tükrözi a valós erőviszonyokat, hiszen az eddigi eredmények alapján a világbajnok Olaszország és Anglia csak a második kalapban található, míg a vb-ezüstérmes franciák a harmadik kalapban lennének" - bosszankodott Bierhoff.

"Elvben tehát egy német, olasz, francia hármas is összekerülhet a csoportkörben. Az lett volna az igazságos, ha a valós erőviszonyok alapján készítik el a kiemeléseket, ebben az esetben a görög, osztrák, svájci hármast a harmadik vagy negyedik kalapba kellene tenni. Egyértelműen az a válogatott jár a legrosszabbul, amelyik a három gyengébb mellé bekerül az első kalapba. Ilyet még nem láttam, mi biztos nem fogunk elkezdeni taktikázni, de a mostani rendszerben az kerül könnyebb csoportba, akit hátrébb sorolnak be."

A sorsolás december 2-án lesz Luzernben.