Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és vele perben álló korábbi marketingpartnere, a Kentaro is győztesnek érzi magát a zürichi bíróság legújabb döntése után.

A Kentaro [origo]-hoz is eljuttatott közleménye szerint a magyar szövetség elismert egy 400 ezer dolláros (72 millió forint) tartozást, a zürichi bíróság ezt az összeget befagyasztotta.

Philipp Groethe, a Kentaro ügyvezető igazgatója szerint a bírósági ítélet megmutatta, hogy az MLSZ érvelése nem volt hatásos, amit pozitívan értékelt a kártérítési per szempontjából, melyet a magyar szövetséggel szemben szintén a zürichi bíróságon kíván megindítani a cég.

"A Kentaro eddigi összes, ezzel az üggyel kapcsolatos közleménye tele volt csúsztatásokkal, valótlan állításokkal, ez a helyzet most is" - mondta Kisteleki István, az MLSZ elnöke az MTI-nek.

"A bíróság a Kentaro által követelt 325 millió forint helyett csak 75 milliónak a zárolásáról döntött, ami azt jelenti, hogy az MLSZ részére felszabadult 250 millió. Nagyon örülök, hogy ez az összeg a szövetség rendelkezésére áll. A Kentaro közleménye kezd hasonlítani az ismert jereváni rádiós hírhez, amelyben elhangzik, hogy a moszkvai Vörös téren Zsigulikat osztogatnak, a baj csak az, hogy a valóságban Zsigulikat fosztogatnak."

A Kentaro 2005-ben volt az MLSZ marketingpartnere, amikor Lothar Matthäus irányította a magyar válogatottat. A szerződést a magyar szövetség a német szakember távozása után felbontotta és a SportFive nevű céggel állapodott meg. A Kentaro szerint a szerződésbontás során nem sikerült minden pénzügyi kérdést lezárni, ezért több pert is indított a szövetség ellen.

Az egyoldalú szerződésbontás után járó - és eddig meg nem állapított - kártérítési összeg kifizetésére a SportFive vállalt garanciát.