Vágólapra másolva!
A 48 kg-os Csernoviczki Éva ezüstérmet nyert az olimpiai kvalifikációs női cselgáncs Világkupa minszki állomásán.  

A tatabányaiak kitűnősége - aki Tallinnban arany-, Rotterdamban pedig szintén ezüstérmet szerzett - három ippongyőzelemmel kezdett Fehéroroszországban, sorrendben moldovai, hazai és ukrán dzsúdós ellen, majd az elődöntőben ugyancsak idő előtt "végzett" a belga Dommal. A fináléban azonban a német Baschin már egy vazarival jobb volt nála, így Csernoviczki második lett, amivel már gyakorlatilag biztos pekingi indulónak tekinthető.

Szabó Brigitta (63 kg) ugyancsak ipponnal jutott túl olasz és ukrán riválisán, majd a négy között minimális különbséggel, kokával kikapott a brit Clarktól. A harmadik helyért az orosz Kovallal szállt szembe, aki vazarival verte őt, ezzel a tatabányai versenyző ötödik lett.

A kétnapos viadal másik két magyarja, Perge Ilona (48) és Ónody Beáta (52) helyezetlenül zárt.

A 73 kg-os Braun Ákos ötödik lett az olimpiai kvalifikációs Világkupa bakui állomásán. A paksiak világ- és Európa-bajnok klasszisa egy győzelem után ukrán ellenfelétől elszenvedett vereséggel került a vigaszágra, ahol francia, görög és lett dzsúdóst legyőzve jutott el a bronzmérkőzésig. Ott osztrák riválisa jobbnak bizonyult nála, így Braun az ötödik helyen végzett. Burján László (60 kg) helyezetlenül zárt.