Új tükörreflexes gépeket tervez a Nikon

Vágólapra másolva!
Egy sajtótájékoztatón a Nikon SLR részlegének technikai vezetője arról számolt be, hogy a jövőben újabb teljes képkockás fényképezőket fognak piacra dobni, vagyis erőteljesen elkötelezettek az FX-formátum iránt. Az új modellek ára is csökkenni fog.
Vágólapra másolva!

A Nikon első 24x36 milliméteres szenzorral szerelt tükörreflexes fényképezője novemberben kerül majd a boltok polcaira, a vállalat azonban már most újabb típusokat fejleszt, hogy több területen is felvehesse a versenyt a Canon termékeivel.

Jelenleg a Nikon D3 az egyetlen FX-méretű képérzékelővel ellátott kamera a kínálatukban, ennek a bolti ára pedig várhatóan 5000 dollár, vagyis kilencszázezer forint lesz. Ennyi pénzt kevés ember tud fényképezőgépre költeni, a Canon legolcsóbb teljes kockás eszköze pedig mindössze 2300 dollár, vagyis négyszázezer forint.

Forrás: [origo]



Steve Heiner, a Nikon SLR marketing technikai vezetője az újságírók kérdésére nem adott konkrét megjelenési időpontot, az viszont elárulta, hogy szerinte nem kell hozzá tudósnak lenni, hogy valaki rájöjjön, rengeteg fotóst érdekli a Nikon D3-ba szerelt szenzor, viszont szűkebb pénztárcával rendelkezik.

A fotósok nagy része azért szereti a tükörreflexes típusokat, mert a kompakt gépeknél gyorsabban fókuszálnak, illetve nagyságrendekkel jobb a képminőségük a nagyobb érzékelő miatt. Ugyanez igaz a normál tükörreflexesek és a teljes kockás típusok között is, ez utóbbiak még nagyobb képérzékelőt kapnak, így kevésbé zajos a képük.