Vágólapra másolva!
A decemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott célja nem lehet más, mint hogy taktikai elemek gyakorlásával megnyerje a szerdától péntekig tartó Pannon-kupát.

Amint a debreceni és nyíregyházi torna felvezető, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, Németh András szövetségi kapitány együttese mindhárom riválisával - sorrendben: Ausztriával, Litvániával és Kínával - szemben komoly győzelmi esélyekkel lép pályára. Az ellenfelek különböző játékstílust képviselnek, és ez is megfelelő felkészülést biztosít az év végi franciaországi vb-re. A tréner ezúttal három légiósra, a vele azonos klubot képviselő Tóth Tímeára és Kirsner Erikára (Hypo NÖ), valamint a dániai Aalborgot erősíti Mehlmann Ibolyára is számíthat.

Noha az osztrák válogatott korábban Európa meghatározó alakulata volt, mostanra visszaesett, és a litvánok is inkább középcsapatnak számítanak. A kínaiak viszont - készülvén a jövő évi, hazai közönség előtt rendezendő olimpiára - a fiatalokra építenek, nincs 26 évesnél idősebb a keretükben, és még új szövetségi kapitányt is kaptak a dél-koreai Kang Jae Von személyében.


A magyar keret:

kapusok: Herr Orsolya, Pálinger Katalin (Győr), Triffa Ágnes (Debrecen)
mezőnyjátékosok: Ferling Bernadett, Borbás Rita (Dunaferr), Vérten Orsolya, Tomori Zsuzsa, Hornyák Ágnes, Görbicz Anita (Győr), Mehlmann Ibolya (Aalborg), Kirsner Erika, Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szucsánszki Zita, Kovacsicz Mónika, Szamoránsky Piroska (FTC), Orbán Annamária, Szűcs Gabriella (Debrecen), Balogh Beatrix (Cornexi)

A Pannon-kupa programja:
szerda (Debrecen):
Kína - Litvánia 15.30
Magyarország - Ausztria 17.30

csütörtök (Debrecen):
Kína - Ausztria 16.00
Magyarország - Litvánia 18.00

péntek (Nyíregyháza):
Ausztria - Litvánia 16.00
Magyarország - Kína 18.00