Misztikus helyek - eredményhirdetés

Vágólapra másolva!
Ami azt illeti, nem volt könnyű dolgounk a The Witcher című számítógépes játék kapcsán kiírt fotópályázatunk kiértékelése során. A téma, úgy tűnik, eléggé megmozgatta olvasóink fantáziáját, mivel a pályázatra összesen 285 fotó érkezett.
Vágólapra másolva!

Mivel ezek között nagyon sok jó kép volt, a nyertesek kiválasztása során főleg azt vettük tekintetbe, hogy az adott kép mennyire illik a játék hangulatához - amelyről cikkünket egyébként itt olvashatják -, és, mivel az eredeti feltételek között nem kötöttük ki, hogy csak manipuláció nélküli képeket várunk, ezúttal Photoshoppal készült művek is befértek a legjobbak közé.

Templom a fényben

Forrás: [origo]

Az első helyezettnek megítélt képnek ugyan vannak hibái, de akár a játék egyik képkockája is lehetne. A fotó, úgy tűnik, telefonnal, vagy valamilyen egyszerűbb fényképezőgéppel készült, egy kicsit ferde is, és jobb oldalt belelóg a kompozícióba egy fal. Pintér László témaválasztása azonban tökéletes, főleg a fényárban úszó templom, valamint az azt körülvevő épületegyüttes és a fölöttük tornyosuló fellegek látványos kontrasztja miatt. Már csak azért is értékeljük a képet, mert a hétköznapi amatőrfotózás manapság nagyrészt az ilyen, a körülményekből adódóan technikailag ugyan nem tökéletes, de nagyon jól elkapott és valószínűleg megismételhetetlen pillanatok megörökítéséről szól. Minden bizonnyal jó szem és gyors kéz kellett a fotó készítéséhez.

Nyereménye: FEAR Gold PC-s játék + Witcher póló + Witcher egérpad

Geralt sivatagja

Forrás: [origo]

Második helyezettünk Tamás Krisztián fotója, amely elsősorban bámulatos színeinek köszönhetően ragadta meg a figyelmünket (és olvasóinktól is kapott pár elismerő szót). A fotó ugyan nem illeszkedik sötéten misztikus vonulatba, inkább egy egzotikus tájra (Afrikába? A Közel-Keletre?) kalauzol minket, de ha Geralt melegebb éghajlatra tévedne, akkor ez a helyszín tökéletesen megfelelne a kalandozásaihoz. A kép minősége is tökéletes, akár most azonnal szívesen beállítanánk Windows-háttérképnek. A játék atmoszférájához egyedül a sivatagot átszelő autógumi-nyomok nem illenek - képzeljünk hát a helyükbe szekér- és ló- vagy tevepata-nyomokat, máris tökéletes witcheres hangulat.

Nyereménye: Witcher kulcstartó + Novelláskötet (Anzdrzej Sapkowski: The Last Wish, angol)

Fény a ligetben

Forrás: [origo]

Harmadik helyezett képünk már "történelmileg" kevésbé hiteles helyszínt ábrázol, mivel egy ligetben a közvilágítás fákon átszűrődő fényét láthatjuk rajta, egészen a föld közeléből exponálva. Ezen a fotón is lehetne mit csiszolni, a kép bal fölső sarkába beszűrődő fény például egy kicsit ront a kompozíció egyensúlyán. A TMP felhasználónévvel induló pályázónk viszont igen ötletesen komponált, ennek köszönhetően a fotó nagyon egyedi hangulatot ad vissza, amibe most, az ősziesebb őszi idő közeledtével gyakran belefuthatunk majd - és Geraltnak sem lenne idegen az ilyen nyirkos, ködös liget, persze villanyoszlopok helyett fáklyákkal vagy tábortüzekkel.

Nyereménye: Novelláskötet (Anzdrzej Sapkowski: The Last Wish, angol) + Witcher poszter

Egy igazán misztikus hely

Forrás: [origo]

Közönségdíjas képünk látszólag egy Photoshop-művész munkája. Kata kompozíciója, bár meglehetősen klisészerű elemekből építkezik, egészében ügyesen adja vissza mindazt, amire egy "misztikus hely" kapcsán gondolhatunk, és megint csak jól illik a játék hangulatához. Sőt, grafikai stílusjegyeinek köszönhetően már-már az a gyanúnk is lehetne, hogy egyenesen a The Witcher valamelyik helyszínén készült képernyőmentést látjuk, és a tó vizéből bármikor kiemelkedhet egy szörny feje.

Nyereménye:
FEAR Gold PC-s játék, Witcher póló és egérpad

Minden pályázónak köszönjük a részvételt, és még egyszer gratulálunk a nyerteseknek! Az ajándékokat postán juttatjuk el nekik. A pályázatra beérkezett fotók itt tekinthetők meg, a az alapjául szolgáló fantay-játékrólm a The Witcherről pedig itt olvashatnak.

A képeket elbírálta: Bézsenyi György és Feldhoffer Tímea - [freemail] Fotótár, Marton Bálint - [origo], Szeder András - CD Projekt, Vámosi Gergő - [origo] Techbázis