A MySpace-szel szövetkezik a Skype

Vágólapra másolva!
Ingyen telefonálhatnak és chatelhetnek majd egymásnak a legnépszerűbb amerikai tiniszájt és a legnépszerűbb európai VoIP-telefon felhasználói.
Vágólapra másolva!

A MySpace és a Skype tegnap jelentette be szövetségét: ennek köszönhetően a közösségi szájt csevegő-szolgáltatásából ingyenesen lehet majd hívni a Skype-olókat, és fordítva, valamint a szöveges üzenetküldés is átjárható lesz.

A két szövegségével a világ legnagyobb online telefonhálózata jön létre: az amerikai közösségi oldal 110 millió felhasználóval rendelkezik, akik többsége tizenéves, a Skype-ot pedig 220 millióan használják rendszeresen, elsősorban Európából.

Az iWiW-hez hasonló amerikai közösségi oldal felhasználói egy külön Skype-gombot helyezhetnek majd el az oldalukon, amelyre rákattintva rájuk lehet csörögni, és a Skype kliens is kilistázza majd a MySpace-es ismerősöket. A két szájt a Forbes híradása szerint már régóta tervezte az együttműködést, ám a fejlesztések csak az elmúlt hónapokban kezdődtek meg. A Skype-ot birtokló Ebay aukciós ház és a MySpace tulajdonosa, a News Corporation nem hozta nyilvánosságra a szövetség pénzügyi részleteit.