Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy a Rosenborg meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Valenciát a labdarúgó Bajnokok Ligájában, menesztették Knut Törumot, a norvég csapat vezetőedzőjét. A sikerrel az északi gárda a második helyre jött fel a B csoportban a Chelsea mögé, az együttes eddigi három mérkőzésén négy pontot gyűjtött.

Terje Svendsen elnök azt mondta: ennek ellenére a vezetőség és a tréner egyetértett abban, hogy ebben a szezonban várakozáson alul szerepel a csapat, amely a hazai pontvadászatban két fordulóval a vége előtt csak a hatodik helyen áll, s nemhogy a címvédésre, de még a nemzetközi kupaindulásra sincs már esélye.

Törum egy éve vette át a Rosenborg irányítását, munkáját eddigi segítője, Trond Henriksen veszi át az idény hátralévő részében.

A norvég Aftenposten riportja szerint Törum sírva búcsúzott játékosaitól, utódjának a klub azt a Trond Solliedet szeretné megnyerni, aki játékosként szerepelt a Rosenborg színeiben, edzőként pedig Belgiumban és Görögországban is sikereket ért el.

Sollied jelenleg a belga Gent szakvezetője, s bár az elmúlt hétvégét Trondheimben töltötte, Michel Louwagie genti sportigazgató szerint mindez csak azzal magyarázható, hogy szabadságon volt.

A klub fénykorát Nils Arne Eggen irányítása idején élte, vezetésével 1992-től zsinórban 13 bajnoki címet szerzett, s sorozatban nyolc alkalommal kvalifikálta magát a BL csoportküzdelmeibe.