Befektetési szolgáltatásban erősítenek a takarékok

Vágólapra másolva!
A Takarékbank és a Takarékszövetkezetek befektetési termékekkel jelenik meg vidéki hálózatában. Jövőre már a szövetkezetek 80 százalékában szeretnék, ha elérhető lennének ezek a szolgáltatások.
Vágólapra másolva!

A Takarékbank, és a szövetkezetek együttesen 5 százalékos piaci részesedést szeretnének elérni a befektetési szolgáltatások piacán 2010-re. Ennek érdekében 2008 végére a takarékszövetkezetek 80 százalékában már jövő év végére szeretnék elérhetővé tenni ezt a szolgáltatást - közölték közleményben a szövetkezetek lapunkkal.

A bankcsoport meggyőződése, hogy a jelenlegi piaci feltételek mellett - növekvő kereslet az alternatív befektetési termékek, főként strukturált kötvények és befektetési alapok iránt -, illetve kihasználva a Takarékszövetkezetek kiterjedt fiókhálózatában rejlő lehetőségeket rövid- és középtávú terveiket megvalósíthatják.

Forrás: [origo]

Annak érdekében, hogy a vidéki ügyfelek körében teljes körű elérhetőséget biztosítsanak a befektetési termékek számára, a Takarékszövetkezetekkel együttműködésben, az 1555 fiókból álló, kiterjedt, takarékszövetkezeti fiókhálózatot használják disztribúciós csatornaként, melyen keresztül egymillió vidéken élő ügyfelet tudnak elképzeléseik szerint elérni.

A befektetési alapok iránt egyre növekvő kereslet kielégítésére az év elején megalapították a Takarék Alapkezelő Zrt.-t, melynek elsődleges célja forint alapú befektetési lehetőségek nyújtása a lakossági ügyfelek számára.