Vágólapra másolva!
Továbbra sem sikerült lezárni az Alba Volán ügyét, a székesfehérvári hokiklub a hónap elején háromszor sem tudott kiállni a HC Csíkszereda otthonában, amiért először kizárta a Magyar Jégkorong Szövetség, majd később 300 ezer forintos pénzbüntetésre módosította a döntést. A Volán riválisai azonban nem nyugodtak bele a döntésbe, és azt szerették volna, hogy a bajnok játssza le az elmaradt meccseket, de a helyzetet bonyolítja, hogy a Csíkszereda december végéig nem tud időpontot ajánlani a Fejér megyeieknek, mivel a román bajnokságban is érdekelt.

Az [origo] kamerái előtt Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára nyilatkozott, aki elmondta, hogy a versenyszabályzat úgy rendelkezik, hogy újra ki kell írni az elmaradt mérkőzéseket, és a versenybíróság vezetője küldött is felszólítást ezzel kapcsolatban az Alba Volán és a HC Csíkszerda vezetőinek.

Az a három csapat, az Újpest, a Ferencváros, és a Dunaújváros, amelyek támadták a szövetség döntését, éppen a versenyszabályzat ezen rendelkezésére próbálták felhívni a testület figyelmét.

Az ügy akkor oldódna meg, ha a Volán és a Csíkszereda meg tudna egyezni az új időpontokban (de a fehérváriak ennek ellenére sem kapnák vissza a büntetésként befizetett 300 ezer forintot), ez viszont nem egyszerű, mert a székelyföldi gárda a román bajnokságban is érdekelt, és december végéig nem tudják lejátszani az ominózus három mérkőzést.

Hogy mi lehet a kiút, a megoldás, az kiderül, ha kattint, és megnézi a videót!