Vágólapra másolva!
Juande Ramost, az UEFA-kupa-győztes Sevilla volt trénerét nevezték ki a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Martin Jolt, a Premier League-ben szereplő alakulat szakmai munkájának korábbi holland irányítóját csütörtökön menesztették. A spanyol Ramos pénteken mondott le a Sevillánál betöltött posztjáról. Az angol klubbal a 2010/2011-es szezon végéig szóló szerződést írt alá.

"Nagyra értékelem, hogy egy ilyen, nagy hagyományokkal és komoly múlttal rendelkező klubnál lehetek vezetőedező. Amióta trénerkedek, Angliába szerettem volna jönni. Őszintém remélem, hogy megszolgálhatom a bizalmat, melyet velem szemben tanúsítanak" - fogalmazott Ramos.

Az 53 éves szakember öt trófeát gyűjtött a Sevillával. 2006-ban és idén megnyerte a második számú európai kupasorozatot, ráadásul tavaly az európai Szuperkupát, idén pedig a Király-kupát és a spanyol Szuperkupát is elhódította. A bajnokság előző szezonjában elért harmadik hellyel a Sevilla története során először elindulhatott a BL-ben is.

A Tottenhamnél - akárcsak korábban - a 36 esztendős Marcos Alvarez segíti majd erőnléti edzőként Ramos munkáját. Tíz forduló alatt a londoni csapat mindössze egy győzelmet aratott, emellett négyszer döntetlent ért el, öt alkalommal pedig kikapott.