Több kedvezményt ígér az Union

Vágólapra másolva!
Új kedvezményekkel, és a kockázatarányosság elvén alapuló strukturális változásokkal igyekszik ügyfelei bővítésére az Union biztosító. Mindezek alapján a tavalyinál alacsonyabb díjakat ígérnek a novemberi kötelező váltási időszakra.
Vágólapra másolva!

Az UNION Biztosító stratégiáját az elmúlt években a kockázatarányos díjszabásra, a gépjárművezetők érdekeinek védelmére és a kedvező díjakra építette - közölte a társaság közleményben az [origo]-val. A társaság 2008. évi díjszabásában megtartja a korábban bevezetett jól működő elemeket, amelyeket kisebb strukturális változásokkal és új kedvezményekkel egészít ki.

Új elemek, és kedvezmények

Együttműködési megállapodást kötött az UNION Biztosító a Magyar Telekommal. Az együttműködés első lépése egy közös kötelező gépjármű-biztosítás bevezetése, amelynek eredményeképpen az UNION kedvezményrendszerén túl még tovább csökkenthetik díjukat azok az ügyfelek, akik T-Com vagy T-Online szolgáltatással rendelkeznek. Amennyiben ők az UNION-Kötelező T-Com/T-Online ügyfeleknek gépjármű-biztosítást választják 2008-ban, a társaságnál igénybe vehető egyéb kedvezményeken felül 12 százalékkal alacsonyabb díjszabásban részesülnek." - közölte Zsoldos Miklós a társaság elnök-vezérigazgatója közleményben.

Egységesen 10 százalék kedvezménnyel díjazza a biztosító a közszolgálati dolgozókat, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületei Szövetsége (MEOSZ) tagszervezeteinek tagjait és - visszatérő elemként - a Magyar Autóklub standard és komfort tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjait. A három kedvezmény közül egyszerre egy érvényesíthető.

A mozgáskorlátozottak korábban 5 százalék kedvezményben részesültek a "mozgásban korlátozott személy parkolási igazolványa" bemutatása esetén. Ezt a kedvezményt alakította át az UNION úgy, hogy kedvezményét a ténylegesen valós fogyatékkal élők számára, a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesületei Szövetsége (MEOSZ) tagszervezetek tagjainak nyújtja. A kedvezmény mértéke ennek hatására növekedhetett 5 százalékról 10 százalékra. E mellett szintén 10 százalékos évfordulós kedvezményt nyújt a társaság azoknak az ügyfeleknek, akik 2008. január elsejei kockázatviselésű szerződést kötnek.

Változások a kockázatarányosság jegyében

Az UNION szakemberei szerint érzékelhető mértékben eltér a 1151-1500 cm3 kategóriában az 1151-1300 és az 1301-1500 cm3-es gépjárművel rendelkezők által okozott károk mértéke. Ezért megbontották az alsó-közép kategóriás cm3 határt. Így az 1151-1300 cm3 között alacsonyabb díjtarifa van érvényben, mint 1301-1500 cm3-ig.

A kockázatarányosság elvén továbbhaladva a társaság területi besorolásait is tovább finomította, így az eddig érvényben lévő három kategória helyett a településeket négy területi kategóriába sorolta. Az átsorolások főleg Budapest vonzáskörzetét érintik, amelyet eddig Budapesttel egységes tarifával kezelt az UNION. 2008-tól azonban 3 kategóriára bontja ezeket a településeket. Egy részük a fővárossal marad egy kategóriában, egy részük a legkedvezőbb díjú vidéki települések kategóriájába kerül, míg a többi agglomerációs település külön kategóriát alkot. A területi átsorolások következtében néhány nagyváros, így Szeged és Hódmezővásárhely is a vidéki településeket tartalmazó alacsonyabb alapdíjú kategóriába került.

Az UNION kötelező biztosítása az UNION irodákban, a területi képviselőknél, a biztosítási alkuszoknál, az interneten - az UNION weboldalán, valamint a biztosításközvetítő weboldalakon egyaránt megköthető. Jelentős, piaci szintű fejlemény, hogy a Magyar Telekommal kötött megállapodás égisze alatt az UNION a Telekommal karöltve kifejlesztette a telefonos értékesítés folyamatát, így a csatornák száma telefonos értékesítéssel bővült. Az UNION Biztosító az idén nyáron megnyerte a Magyar Telekom stratégiai biztosítási partner kiválasztására irányuló pályázati kiírását. Az együttműködés első lépéseként a társaságok által kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás került bevezetésre, amely a T-Com 1412-es telefonszámán meg is köthető.

Az UNION kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának kedvezményei:

T-Com és T-Online ügyfeleknek

12%-kal alacsonyabb alap-díjszabás

Közszolgálati dolgozó*

10% kedvezmény

Magyar Autóklub (standard és komfort) tagság*

10% kedvezmény

MEOSZ-tag mozgáskorlátozott*

10% kedvezmény

Évfordulós kedvezmény

10% kedvezmény

Casco együttbiztosítási kedvezmény

5% kedvezmény

Családi flotta kedvezmény

5% kedvezmény

Csoportos díjbeszedés (Inkasszós díjfizetés)

3% kedvezmény

Díjfizetési gyakoriság

negyedéves: 2%, féléves: 4%, éves: 8% kedvezmény


*Egy szerződésen a három kedvezményből csak egy érvényesíthető