Kamiont csalt csapdába a GPS

Vágólapra másolva!
Csapdába navigált járművének műholdas irányító rendszere egy cseh kamionost a délnyugat-angliai Devonban - jelentette a hétvégén a brit sajtó.
Vágólapra másolva!

A 45 éves Yuri Odenhai tévészállítmányt vitt egy raktárba és GPS rendszerének jelzését követve két sztráda között egy rövidítésre módot adó összekötő útra vezette 40 tonnás kamionját. Yvybridge település közelében egy fordulónál azonban olyan híd került útjába, amely túl alacsony volt a kamion számára, megfordulni nem volt hely, farolásnál pedig a hajtókerék belesüppedt az útpadkába és a jármű mozgásképtelenné vált. Előzőleg a cseh vezető hiába érdeklődött a helybéliektől a raktár felé vezető útról: egyszerűen nem értették, mit kérdez.

Az eset még a múlt hét végén történt, és a szállító cég nem volt hajlandó megfizetni a pihenőnapon különösen drága vontatást: a kamionos csak három nap múlva szabadult ki a csapdából, egy helybéli traktoros vontatta ki járművét. Addig egy közeli parasztházban fogadták be.

A The Times beszámolója szerint nem a cseh kamionos volt az első, aki így járt Yvybridge-nél. Többen is elakadtak már ott, hála a mindentudó műholdas navigációnak.