Vágólapra másolva!
A Soproni Liga 13. fordulójának meglepetését a Győr okozta, amely több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 4-2-re legyőzte az Újpestet. A vereség okairól Urbányi István, a lilák mestere nyiltakozott az [origo] kamerái előtt.

"Hihetetlen módon utálok veszíteni, mert akkor magyarázkodni kell" - árulta el Urbányi, aki kissé nehezményezte, hogy a kudarc miatt most egyből az Újpestre irányult a figyelem, pedig korábban, amikor sorra nyerte a csapat a meccseket, nem volt ekkora érdeklődés a média részéről.

A IV. kerületiek edzője tudja, hogy mi vezetett a vereséghez, a védekezésben sok volt az egyéni hiba, a támadórészben pedig kevés volt a mozgás. A másik oldalon viszont nem volt gond a csatárjátékkal, Bajzát Péter szinte egymaga nyerte meg a meccset a kisalföldieknek, két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott.

Urbányi zseniális húzásnak tartotta Bajzát részéről, hogy gyakran méterekkel az újpesti védelem mögött sétálgatott, és labdaszerzés után egyből visszahelyezkedett a hátvédek vonalába, ilyenből szerezte egyébként az első gólját is.

"Olyan stílusú csatár, mint Bajzát, hiány Újpesten, de nem csak nálunk - mondta Urbányi, aki szerint ha egy csapat darabszámra igazol, az nem biztos, hogy megoldja a csatárgondokat.