Milliárdos beruházás Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Több milliárd forintos technológiai beruházás-sorozatot indít el a salgótarjáni Wamsler SE, amely az SVT Wamsler Zrt. jogutódjaként, mint európai részvénytársaság folytatja tevékenységét. A 2,5 milliárd forintos beruházáshoz a társaság 486 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdasági Operatív Programhoz benyújtott pályázatán.
Vágólapra másolva!

Antali Károly közölte, hogy a komplex beruházás során 2008 és 2010 között megújítják a gyártmányokat, a gyártás technológiáját és továbbfejlesztik a működés legfontosabb eljárásait is. Ennek során új öntödét telepítenek és az alkatrészgyártás hatékonyságát növelő gépeket, berendezéseket, a készáru-gyártás feltételeit javító eszközöket szereznek be.

A társaság magasabb színvonalú működést valósít meg a minőségbiztosítás és a tudatos környezetirányítás területén is. A beruházás 2008. tavaszán indul.
Boldvai László országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy a tervezett beruházás 160 új munkahelyet eredményez a térségben.

A Wamsler SE, korábbi nevén az SVT Wamsler Zrt. a salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként 1992-től a németországi Wamsler GmbH-val egyesülve több mint 100 éve gyárt sütő, főző és fűtőkészülékeket. A társaság három telephelyen működik, jelenleg összesen 1.167 embert foglalkoztat, 150-en dolgoznak a Mátrafűtőber Kft.-nél, 40 főt alkalmaz a Wamsler Hkt. GmbH. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2006-ban 21 milliárd forint volt.