Michael Jackson hajléktalanként jubilálhat

Vágólapra másolva!
Michael Jackson lehet hogy kénytelen lesz megválni a Neverland névre keresztelt birtokától, ha januárig nem fizeti ki a 23 millió dolláros tartozását, legalábbis ezt a hírt röppentette fel egy amerikai televízió internetes oldala. Eközben az Egyesült Államokban a Thriller megjelenésének 25. évfordulóját ünneplik, melynek kapcsán ismét nyilvánosság elé lépett az énekes.
Vágólapra másolva!

Az egykori popcsillag egészen közel került ahhoz, hogy híressé és hírhedtté vált otthonát eladják, miután kapott 90 napot, hogy rendezze súlyos adósságát. A Fortress Trust nevű befektetőcég úgy értesült, hogy amint lejár a január 19-i határidő, Jackson nem rendelkezhet többé az ingatlan felett.

A régóta pénzügyi gondokkal küzdő énekes úgy látja, hogy hamarosan megegyeznek a vele szemben vitában álló kiadójával, a Sony/ATV Music Publishinggel, s nem érti, hogy a neverlandi birtoknak mi köze az ügyhöz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jacko már 2005-ben kiköltözött a vidámparkként is funkcionáló farmról, s azóta Bahreinben, Franciaországban és egy ír kastélyban is lakott.

A 49 éves zenész egyébként most jubilál, ugyanis 25 éve jelent meg Thriller című legendás nagylemeze, amelynek kapcsán az amerikai Ebony magazinnak adott interjújában kifejtette, hogy nem veszi tudomásul azokat a róla szóló történeteket, melyek rossz színben tüntetik fel, hiszen azok megalapozatlanok.

Elmondta, hogy az elmúlt 25 évben semmit nem változott. "Ez a Michael, aki itt áll, valószínűleg ugyanaz a Michael, aki volt. Én célul tűztem ki, hogy kiváló dolgokat csináljak, de a siker elérése sok fájdalommal járt." Elárulta a lapnak, hogy szerinte amikor csúcsra jut valaki a saját játékában és amikor úttörő valamiben, akkor az emberek legtöbbször nekirontanak, s ezt tették vele is.

Az énekes továbbra is derűsen tekint karrierjére. "Nagyszerűen érzem magam, hisz rekordokat értem el, rengeteg lemezem és dalom lett első a listákon, és ez mind örömmel tölt el" - nyilatkozta a Jackson, aki több mint 750 millió kis- és nagylemezt adott el világszerte.

Eddigi utolsó kiadványa 2001-ben jelent meg Invincible címmel, ám már dolgozik az új anyagán, mely legkorábban a következő évben kerülhet a boltok polcaira. A hírek szerint az album fő zenei felelőse a Black Eye Peasből ismert will.i.am lesz, de közreműködik rajta többek között Kanye West is.