Vágólapra másolva!
A kisebb sérüléssel bajlódó Vass Ádám és Halmosi Péter a többiektől külön edzett a Moldova elleni szombati idegenbeli labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keddi tréningjén.

Várhidi Péter szövetségi kapitány a pályák rossz állapota miatt csak egy edzést tartott játékosainak. A nemzeti együttes csapatkapitánya, Gera Zoltán kedden megérkezett Budapestre és este csatlakozik a gárdához.

Szerdán a válogatott játékosai 12.15-kor a Heim Pál Gyermekkórház ortopédiai osztályára visznek ajándékokat a bent fekvő kisbetegeknek.

x x x

Várhidi Péter szövetségi kapitány, Szekeres Tamás technikai igazgató és Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató képviseli a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a 2010-es világbajnokság selejtezőinek november 25-i sorsolásán a dél-afrikai Durbanben.

A 18 órakor kezdődő ceremóniára 3000 vendéget hívtak meg. Az eseményt a Magyar Televízió élőben közvetíti, a stúdióvendég Kisteleki István, az MLSZ elnöke lesz.

A földrészek csoportbeosztásait már visszavonult korábbi sztárok, a francia Marcel Desailly, a dél-afrikai Kaizer Motaung, Jomo Sono és Lucas Radebe, illetve a libériai George Weah és a ghánai Abedi Pelé sorsolja ki.

"A sorsolás egy hatalmas ünnep lesz, amely mindenkinek kedvet csinál a 2010-es dél-afrikai világbajnoksághoz" - mondta Jérome Valcke, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára.

Európában kilenc csoportot alakítanak ki, az egyikben öt, a többiben hat válogatott küzd majd egymással a továbbjutásért. Az első helyezettek biztos vb-résztvevők, míg a legjobb nyolc csoportmásodik pótselejtezőt vív a 32-es döntőbe jutásért.

A kiemeléseket az Eb-selejtezők befejezését követően, november 21. után készítik el a FIFA aktuális világranglistája alapján. Európában a magyar válogatott jelenleg a 27. helyen áll, ha ezt a pozíciót a Moldova és Görögország elleni kvalifikációs meccsek után is sikerül megőrizni (vagy előrébb lépni), akkor Várhidi Péter együttese a harmadik kalapba kerül. A magyar szövetség számításai szerint ehhez egy mérkőzést kell nyerni.