David Lynch és a testrablók

Vágólapra másolva!
Hat új film a mozikban: Nicole Kidmannek meg kell mentenie a Földet, Jamie Foxxnak le kell számolnia a terroristákkal, Jessica Albának meg kell törnie a pasiján ülő átkot. Eközben David Lynch nyuszikkal játszik, az izraeliek boldogtalankodnak és Don Cheadle megreformálja a rádiózást.
Vágólapra másolva!

Inland Empire / Inland Empire - 2006

Miről szól? Ezt még senkinek sem sikerült kiderítenie, de az biztos, hogy szerepel benne egy színésznő, aki forgat, meg mindenféle mást csinál.

Ki a rendező? David "kultrendező" Lynch első nagyjátékfilmje a 2001-es Mulholland Drive óta.

Kik a szereplők? A fent említett színésznőt Lynch egyik múzsája, Laura Dern (Kék bársony, Veszett a világ) alakítja, Jeremy Irons a filmbeli film rendezőjét játssza. Justin Theroux (Mulholland Drive) a filmfilm férfi főszereplője. És persze vannak nyulak is, az egyik bőrébe Naomi Watts, a másikéba Laura Harring bújik.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint Lynch tévedhetetlen, és ennek ellenkezőjéről semmi sem győzhetné meg őket.

Mit mondunk még a filmről? David Lynch komolyan veszélyes alkotó. Legújabb munkája is tiszta nyelven fogalmazza meg azt, ami a hochszakmai körökben kimondatlanul, de egyezményesen tilos. Mindössze azért nem tiltják be, mert elvhűségéből eredően munkái saját magukat tiltják be - a Hollywood emlőin kábuló tömeg e keserű orvosság első cseppjét is tüstént visszaöklendezi. Olvasd el kritikánkat!