Irodai vezetékes, VOIP és mobil egyben

Vágólapra másolva!
Az Avaya remek partnert talált üzleti megoldásához: a Nokia Eseries okostelefonokra optimalizált kliens a jelenleg elérhető típusok esetében már működik. A fejlesztő ígérete szerint radikálisan csökkenthetők lesznek a vállalati telefonálás költségei az irodai, VOIP- és mobiltelefonok képességeit egyesítő szolgáltatással. De hogyan is történik mindez?
Vágólapra másolva!

A one-X Mobile rendszer alapja, hogy az irodai telefonszámra érkezett hívások a mobiltelefonon is fogadhatók, tetszőleges számban átkapcsolhatók a telefonok között, illetve igénybe vehetők az alközponti funkciók a mobileszközön. A megoldás segítségével, egy gombnyomással válthatunk a vállalati wifi és a nyilvános GSM-hálózat között, a hálózatok közötti váltás pedig a fogadott hívás megszakítása nélkül történik. Az Avaya one-X Mobile Dual Mode megoldásával a felhasználók egy telefonszámon állandóan elérhetők, hiszen a hívások egyszerre csörögnek az irodai és a mobiltelefonon is. Képzelem mekkora élvezet lehet az éppen velünk szembeülő kollégánknak, ha egyszerre csörren meg mind a két eszközünk.

A rendszer képes az Avaya IP-alapú alkalmazásait a Nokia üzleti mobilkészülékeivel összehangolni, így a jól megszokott VOIP-szolgáltatást egy ingyenes wifi-hálózat segítségével az irodán kívül is igénybe tudjuk venni. Az irodán belül használhatjuk a vállalatunk WLAN-rendszerét, ezzel is csökkentve a GSM-alapú költségeket. Az ügyfelek azon kívül, hogy csupán egy telefonszámot használnak, egy hangpostával és FAX postaládával is rendelkeznek, így nem kell 10-12 különálló elérhetőséget ráírnunk a névjegyünkre. A szolgáltatás természetesen képes az olyan alapvető, telefonálással kapcsolatos opciók kezelésére, mint például a konferenciahívás, a hívásátirányítás vagy a telefonmellékek hívása.

Az Avaya legújabb, OneX Mobile Dual megoldása számos Nokia Eseries és egyéb üzleti felhasználású készülékre letölthető, többek között az E60-as, E61-es és E70-es mobiltelefonokra.