Vágólapra másolva!
A Ferencváros kikapott az esélyesebb román Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

Női BL, 4. forduló, D csoport:
Oltchim Valcea (román) - Budapest Bank-FTC 34-28 (18-9)
A legjobb magyar góldobók:
Kovacsicz 8, Zácsik 6, Szamoránsky, Uhraková 3-3, Németh H., Szucsánszki 2-2.

A két csapat első, népligeti összecsapásán a végső sikerre is esélyesnek tartott románok 32-22-re nyertek, így várható volt, hogy ezúttal is begyűjtik a két pontot.

A hazaiak 4-0-s rohammal kezdtek, ezt követően felváltva estek a gólok, majd amikor már 10-4-re vezetett a Valcea, Zsiga Gyula, a magyar bajnok vezetőedzője időt kért. Valamelyest feljavult a Ferencvárosiak védekezése, s 11-7-nél a román együttes trénere próbálta meg rendezni a sorokat. Ez sikerült is neki, s a szünetig majdnem kétszámjegyűre nőtt a különbség a két gárda között.

A fordulás után még nagyobb előnyre tett szert a román csapat, amely az utolsó negyedórában már kiengedett. Főleg a cserék szerepeltek ekkor, így a hajrában valamelyest faragott jelentős hátrányából a Ferencváros.

A női BL küzdelmei csak a decemberi, franciaországi világbajnokság után folytatódnak, az FTC január 6-án fogadja a montenegrói Podgoricát. Ha legalább négy góllal nyer, minden bizonnyal a csoport harmadik helyén végez, és átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

Az állás:
1. Valcea 8 pont/4 mérkőzés
2. Viborg (dán) 4/3
3. Podgorica (montenegrói) 2/3
4. FTC 0/4.

A másik magyar érdekelt, az eddig százszázalékos Győri Audi ETO KC a spanyol Union Ribarroját fogadja vasárnap 15.15-kor.